La Guàrdia Civil registra la Federació Espanyola pel cas Negreira

Les actuacions s'emmarquen en una peça separada que ha estat declarada secreta

Guàrdia Civil

La Guàrdia Civil està duent a terme un registre a les instal·lacions del Comitè Tècnic d’Àrbitres (CTA) a la Reial Federació Espanyola de Futbol (RFEF) com a part de la investigació del cas Negreira. L’objectiu principal d’aquesta operació és recopilar documentació sobre els pagaments del FC Barcelona a l’exvicepresident del comitè, José María Enríquez Negreira, i aclarir si va afavorir l’entitat en designar àrbitres per als seus partits. Les actuacions s’emmarquen en una peça separada que ha estat declarada secreta.

Els investigadors busquen examinar les actes de les reunions del comitè tècnic en què va participar Enríquez Negreira i, entre altres coses, es van promocionar els àrbitres per xiular partits internacionals, van triar els col·legiats d’enfrontaments transcendents i van establir els ascensos i descensos de categoria de totes les temporades. El jutge també ha esmentat la possibilitat d’una “corrupció sistèmica” al Comitè Tècnic d’Àrbitres, i la Guàrdia Civil també té ordre de demanar proves sobre les funcions de Negreira al CTA durant els 24 anys que va estar al càrrec.

En les seves resolucions, el magistrat ha argumentat que Enríquez Negreira tenia un paper més que representatiu al comitè i que tenia poder de decisió en la designació dels àrbitres.

(Visited 43 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari