La Fiscalia es querella contra Shakira per un presumpte frau fiscal de 6,7 MEUR

La cantant, en espera de judici per la tributació de 2012-2014, afronta la seva segona causa per la declaració d'IRPF i de patrimoni del 2018

Shakira

La Fiscalia de Delictes Econòmics ha interposat als jutjats d’Esplugues de Llobregat una querella contra la cantant Shakira, reclamant-li 6,7 milions d’euros per un suposat frau a Hisenda presumptament comès el 2018 amb un entramat d’empreses en diversos paradisos fiscals i zones de baixa tributació, avança Europa Press.

L’import correspon al deute pels impostos sobre la renda de les persones físiques (IRPF) i sobre el patrimoni de l’exercici fiscal d’aquell any. La querella s’ha presentat a Esplugues, on el Ministeri Públic indica que la cantant residia aleshores, i on, el passat mes de juliol, es va obrir aquesta segona causa per delictes contra Hisenda.

Segons la mateixa informació, la Fiscalia considera que Shakira, per no tributar per totes les seves rendes, va crear una societat instrumental a Espanya, els ingressos i despeses de la qual s’haurien d’atribuir a la querellada en la seva declaració d’IRPF. A més, sosté que la cantant estava obligada presentar declaracions per IRPF i patrimoni independentment d’on hagués tingut lloc la seva activitat.

Shakira es troba en espera de judici, previst pel 20 de novembre, pel presumpte frau fiscal de 14,5 milions d’euros corresponents a la declaració dels mateixos impostos entre els anys 2012 i 2014. En aquesta primera causa, la Fiscalia ha demanat vuit anys i dos mesos de presó per a l’artista, que actualment resideix a Miami (EUA).

(Visited 34 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari