Aragonès dona per feta l’amnistia i centrarà el debat de política general en el referèndum

Segons el president català, l'amnistia no soluciona el problema de fons

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, durant la sessió de control al ple del Parlament (ACN)

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, afronta el debat de política general que arrenca dimarts amb el convenciment que cal posar l’accent en el referèndum com a eina per resoldre el conflicte polític de fons. El cap de l’executiu català dona per feta l’amnistia i vol que ara s’obri una nova fase, motiu pel qual en el seu discurs inicial té previst demanar valentia al líder del PSOE, Pedro Sánchez.

Aragonès obre el debat sense límit de temps i preveu un discurs llarg, de més de dues hores, que estructurarà en tres blocs. Un primer en què farà balanç de l’obra del seu executiu i defensarà el compliment dels compromisos; un segon en el qual  el president català vol fer propostes de futur per millorar la vida de la gent i seguir “transformant” Catalunya; i un tercer dedicat al conflicte polític.

En aquest darrer punt serà quan centrarà el seu discurs en la necessitat de resoldre el conflicte de fons, és a dir, en l’autodeterminació. Tal com ja ha apuntat en els últims dies, l’amnistia és inevitable, però no soluciona el problema de fons i cal anar més enllà. És el moment, doncs, segons el president de la Generalitat, d’entrar en un següent escenari i insistir en un referèndum.

El debat de política general també donarà pistes sobre les condicions amb què Aragonès afronta la recta final del seu mandat, tenint en compte que com a màxim hi haurà eleccions el febrer del 2025. El govern d’ERC en solitari ha de buscar socis per als pressupostos del 2024 després d’aprovar els comptes vigents amb PSC i comuns. Aragonès, però, també allargarà la mà a Junts i la CUP de cara als de l’any que ve.

(Visited 87 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari