La XAL renova el contracte a l’esposa de Puigdemont en plena negociació de la investidura del president del govern espanyol

La Xarxa Audiovisual Local, que depèn de la Diputació socialista de Barcelona, continuarà pagant 6.000 euros a Marcela Topor pel seu programa setmanal en anglès ‘The Weekly Mag’

Marcela Topor presenta, el 10 de juny, una de les darreres edicions de 'The Weekly Mag' de la passada temporada

Marcela Topor, esposa de l’ex-president de la Generalitat, Carles Puigdemont, continuarà cobrant 6.000 euros al mes per dirigir i presentar el programa The Weekly Mag a la Xarxa Audiovisual Local (XAL). L’anunci de la represa del programa, que s’emet des d’abril del 2018, no ha estat fet ni per la XAL ni per la pròpia presentadora però l’equip que el produeix ja hi està treballant. El primer programa de la temporada passada es va emetre el 24 de setembre. The Weekly Mag s’emet els dissabtes. Per tant, no estrenarà la temporada 2022-2023 fins el 30 de setembre, com a molt aviat.

Topor va entrar a la Xarxa Audiovisual Local de la mà del PDeCAT quan aquest partit governava la Diputació de Barcelona, corporació de la qual depèn aquest organisme. El conseller delegat de la XAL era, en aquell moment, Francesc Pena, home ben situat en el món post-convergent. Pena li va oferir a l’esposa de Puigdemont un contracte pel qual cobraria 6.000 euros cada mes per fer The Weekly Mag, inclosos els mesos d’estiu en què no s’emetia. Ningú a la XAL ha cobrat mai un sou d’aquestes proporcions. El 2019, un any després de l’estrena del programa, els socialistes van fer-se amb la presidència de la Diputació però van necessitar els vots del PDeCAT, amb la qual cosa la possibilitat que s’anul·lés el contracte amb Topor o que es reduís el seu sou van quedar descartades. El que sí que va fer el nou conseller delegat, Lluís Garriga, va ser deixar de pagar-li els mesos de juliol i agost.

Després de les eleccions del 2023, els socialistes continuen presidint la corporació provincial barcelonina. L’alcaldessa de Sant Boi de Llobregat, Lluïsa Moret, va ser elegida presidenta amb els vots del PSC, els comuns, dos alcaldes crítics de JxCat i el de Tot per Terrassa. ERC ha acabat incorporant-se al govern de la Diputació del qual n’ha quedat fora el partit de Puigdemont. Això feia pensar que The Weekly Mag tenia un futur complicat a la XAL però la necessitat dels vots dels set diputats de JxCat perquè Pedro Sánchez sigui investit president del govern espanyol fa impensable que els socialistes suspenguin ara el programa o rebaixin el sou de l’esposa de Puigdemont.

The Weekly Mag tornarà, doncs, aviat a la graella de la XAL i el podran emetre les emissores de la xarxa que ho consideren oportú. Es tracta d’un magazine en anglès amb entrevistes, concursos i actuacions musicals que s’emet els dissabtes i té una durada d’una hora i mitja aproximada. Entre els seus col·laboradors hi ha l’enigmista Màrius Serra i l’escriptor Matthew Tree. Marcela Topor, a més de la seva feina a la XAL, escriu a El Punt Avui, larepublica.cat i exterior.cat, un portal digital “que explica què fa Catalunya al món”.

(Visited 2.380 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari