Com ha paït Joan Canadell la derrota dels seus a les eleccions de la Cambra de Comerç de Barcelona?

El diputat de JxCat Joan Canadell en una atenció a l'ACN al Parlament (ACN, Sara Escalera)

Joan Canadell, el diputat de Junts que va encapçalar la victòria de la candidatura independentista Eines de País a les eleccions de la Cambra de Comerç de Barcelona el 2019, ha deixar anar diversos tuits, no massa espectaculars, sobre el resultat dels recents comicis d’enguany.

La candidatura independentista, amb la qual Canadell va presidir la Cambra del 2019 al 2021, ha estat derrotada per la candidatura Va d’Empresa, que s’ha quedat a un representant de la majoria absoluta.

Però la llista independentista, en un comunicat també difós per Canadell, ha proclamat que va guanyar “en vots, però no en vocalies”, i ha esgrimit el fet que “cap candidatura ha obtingut majoria absoluta”, abans d’indicar que “s’obre un període de diàleg i negociació”. El diputat també ha difós un titular que afirma que Eines de País cercarà “majories alternatives”.

A banda d’això, Canadell també ha mogut un tuit de Joan Maria Piqué, ex-alt càrrec de confiança dels expresidents Artur Mas i Carles Puigdemont, el qual considera que interpretar que “l’independentisme ha patit una derrota” és “erroni”. En aquest sentit, argumenta que “independentistes n’hi ha a les dues llistes, i compromesos”, mentre que assegura que “l’unionisme no s’ha presentat”.

A aquesta reacció de Canadell, cal afegir el que va escriure ell mateix el passat dia 20, lamentant la participació assolida: “L’única cosa que m’entristeix és que, tot i passar de l’1,8% de participació al 4,55% el 2019, ara hem tornat a baixar al 2,8%. Un 97% dels electors no ha sabut que podia votar (alguns no volen) i no voler fer debats ho ha empitjorat”.

(Visited 1.032 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari