Juanma Moreno crida als diputats del PSOE a rebel·lar-se i donar suport a la investidura de Feijóo

El president andalús apel·la al transfuguisme per la "consciència d'Estat"

Juanma Moreno, president de la Junta d'Andalusia
Juanma Moreno, president de la Junta d'Andalusia.

El president de la Junta d’Andalusia, el popular Juanma Moreno, demana als diputats del PSOE que es “revelin” contra el seu grup parlamentari “pels seus principis” i trenquin la disciplina de partit a la votació del debat d’investidura del candidat del PP, Alberto Núñez Feijóo, de la setmana que ve.

En una entrevista a El Confidencial, justifica aquesta apel·lació al transfuguisme per la necessitat d’actuar amb “consciència d’Estat”, perquè “més enllà de la lògica disciplina de partit, que hi ha de ser, a vegades s’arriba a extrems en què els diputats s’han de rebel·lar pels seus propis principis”.

A quatre dies de l’inici del debat d’investidura de Feijóo, el PP té els mateixos suports que els que tenia el dia que va rebre l’encàrrec de Felip VI per intentar trobar una majoria, 172. Els populars necessitarien quatre diputats que cap altra formació els vol prestar i que busquen també a les files del PSOE.

Especialment, entre els diputats del PSOE de Castella-la Manxa, el territori d’Emiliano García-Page, que ha criticat obertament la possibilitat d’un acord sobre l’amnistia i fins i tot va assistir a la presentació del llibre de l’exvicepresident del govern espanyol Alfonso Guerra, on aquest i l’expresident Felipe González van criticar durament Pedro Sánchez.

En aquest marc, Alberto Núñez Feijóo va mantenir aquest dijous una conversa telefònica amb Page que el PP va justificar en el marc de contactes de cara a la investidura. Segons les dues parts es va parlar de la situació política general de l’Estat “i la governabilitat d’Espanya”.

Poc després, però, Page aclaria en una entrevista a la Cadena Ser que ell no avalaria cap operació de transfuguisme per part dels diputats del PSOE de Castella-la Manxa. “Qui jugui al fet que la manca de vots del PP la compensin trànsfugues al PSOE, potser els troba, però jo no els emparo”, va dir.

També va subratllar que “el govern d’Espanya no pot estar mai sotmès a tamayazos“, tot recordant l’episodi de fa vint anys en què l’abstenció del socialista Eduardo Tamayo va impedir a Rafael Simancas obtenir la presidència de la Comunitat de Madrid i va obrir la porta al càrrec a la popular Esperanza Aguirre.

Aquest divendres la ministra de Transports, Raquel Sánchez, ha afirmat que confia “absolutament” que no hi haurà trànsfugues del PSOE en el debat d’investidura del líder del PP. “Els socialistes hem demostrat la fermesa en les conviccions”, ha manifestat. A més, ha dit que els acostaments dels populars a diputats socialistes són “un intent a la desesperada del PP d’apel·lar a aquest transfuguisme” i “un exercici de pur esperpent”.

(Visited 60 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari