Jaume Peral torna a TV3 enmig de queixes dels comitès professionals i d’empresa de la CCMA

La Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals l’ha reincorporat com a responsable del seu Llibre d’Estil després d’una excedència de cinc anys a RAC1

Jaume Peral. nou coordinador del seguiment del Llibre d'Estil de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals

TV3 ha reincorporat Jaume Peral “com a responsable de coordinar les feines relacionades amb el seguiment i manteniment del Llibre d’Estil”, aquest 13 de setembre. Així ho va comunicar la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) als seus treballadors a través del portal intern de TV3 en un  breu comunicat de dues línies. El retorn de Peral a la CCMA, després de cinc anys d’excedència durant els quals va ocupar primer la subdirecció i després la direcció de RAC1, ha estat criticat en un comunicat signat per tots els comitès d’empresa i professionals de TV3 i Catalunya Ràdio, titutat “Un nomenament amb mal estil”.

Els Comitès d’Empresa de TV3 i Catalunya Ràdio, el Consell Professional de Catalunya Ràdio, el Consell Professional de Programes de TV3 i el Consell Professional d’Informatius de TV3 consideren, en aquest comunicat, que “és escandalós que amb els entrebancs que ens posen als treballadors per poder tenir un permís no remunerat o el retorn en cas d’excedència, al Jaume Peral se li hagi concedit el privilegi de marxar a treballar al Grup Godó i tornar quan volgués”. Peral es va incorporar el gener del 2018 a RAC1 i RAC105 com a subdirector i el març del 2019 en va ser nomenat director. Es va mantenir en aquest càrrec fins el passat mes d’abril quan va ser destituït. Abans havia treballat a Catalunya Ràdio, entre els anys 1988 i 2005, i a TV3, entre el 2005 i el 2017. Va ser director d’informatius dels dos mitjans i director de TV3 durant 13 mesos. En aquest darrer càrrec va ser substituït per Vicent Sanchis l’abril del 2017.

La nota dels representants dels treballadors de TV3 i Catalunya Ràdio lamenta que en la comunicació de la seva reincorporació no hi ha “cap mena d’explicació sobre la seva experiència professional, a diferència del que es fa habitualment quan hi ha un nomenament”. Davant aquestes queixes, el Consell de Govern de la CCMA ha contestat que el retorn de Peral es deu a que tenia “reserva de lloc de treball”.

També preocupa als comitès de TV3 i Catalunya Ràdio “l’imparable increment de l’estructura de govern de la CCMA, i en particular ens preocupa si Jaume Peral és la millor elecció per exercir la responsabilitat del compliment del Llibre d’Estil, per dirigir-ne l’actualització i dotar la Comissió del Llibre d’Estil de l’entitat que sempre hem reivindicat que ha d’existir, perquè l’adjudicació d’un càrrec d’aquesta transcendència no pot obeir mai a l’afinitat personal que pot tenir amb els directius de TV3”.

El comunicat dels representants dels treballadors acaba recordant que “el Llibre d’Estil de la CCMA és un compromís dels mitjans públics i dels seus professionals amb la societat”. Peral substituirà en el càrrec de responsable d’aquest manual a Eduard Boet, que es va jubilar fa uns mesos. El llibre d’estil està en el centre de les queixes de l’oposició política perquè força professionals de TV3 i Catalunya Ràdio vulneren la seva instrucció que no emetin opinions públiques o missatges a les xarxes socials que puguin perjudicar la imatge de neutralitat i objectivitat dels mitjans de la CCMA. Ni Sanchis ni el seu substitut, Sigfrid Gras, ni Eduard Boet han aturat aquestes vulneracions, especialment agressives per part d’alguns periodistes de la secció d’Esports i dels famosos “humoristes de TV3”, concentrats ara al programa Està passant, de la productora Minoria Absoluta de Toni Soler. Hi posarà fre Jaume Peral?

(Visited 1.231 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari