En 15 hores s’han produït retards a totes les grans línies de Ferrocarrils de la Generalitat

Entre las 5:45 de la tarda del dimarts i les 8 del matí d'avui hi ha hagut avaries de trens i incidències a les de Llobregat-Anoia, Barcelona-Vallès i Lleida-La Pobla de Segur

Imatge enviada ahir per un passatger de la Línia Barcelona-Vallès de FGC mostrant els efectes de les incidències al servei

Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) gestiona actualment tres grans línies de trens: Llobregat-Anoia, Barcelona-Vallès i Lleida-La Pobla de Segur. Totes tres han patit incidències i retards entre les 5 de la tarda d’ahir dimarts i les 8 del matí d’avui. A més, a primera hora d’aquest matí també s’ha suprimit per avaria un tren de la Línia 8. Aquesta línia és una de serveis metropolitans, que fa el curt recorregut entre Barcelona-Plaça Espanya i Molí Nou-Ciutat Cooperativa. En 15 hores ha fallat el servei a les tres vies de tren principals que gestiona FGC.

A les 8:51 d’aquest matí, el perfil de FGC a la xarxa social X ha informat: “Línia Llobregat-Anoia: El servei de trens amb origen plaça Espanya funciona amb retards de fins a 7 minuts a causa d’una avaria de tren, ja resolta”. Una usuària de la xarxa ha fet aquest comentari: “7 minuts? Va home… si hem arribat a les 8:40 quan el tren hauria d’haver arribat a les 8:15… I això els que hem aconseguit pujar a Sant Boi”. Molts més usuaris s’han queixat d’aquesta incidència.

A les 5:01 de la tarda d’ahir, apareixia al portal de FGC a X el típic post: “El servei de trens d’FGC funciona segons l’horari programat”. “Què passa a plaça Catalunya?”, preguntava un passatger mitja hora més tard. “Però què passa??? Trens que desapareixen o canvien de trajecte, megafonia inaudible…”, es lamentava un altre. A les 5:45 hores, FGC informava: “Línia Barcelona-Vallès: El servei de trens amb origen Plaça Catalunya, funciona amb la freqüència de pas alterada a causa d’una avaria de tren. Estem treballant per solucionar la incidència”. La incidència va trigar una hora a ser solucionada.

També el dimarts, poc abans de les nou de la nit, FGC informava de problemes a la Línia Lleida-La Pobla: “el tren de la línia RL1 de les 20:03 hores amb destinació Lleida-Pirineus està suprimit entre les estacions d’Alcoletge i Lleida-Pirineus per afectació de tercers. Servei d’autobús substitutori entre les estacions d’Alcoletge i Lleida-Pirineus”. Una usuària va demanar què significa “afectació de tercers” i el community manager de Ferrocarrils de la Generalitat va respondre que “Es tracta d’una incidència provocada per una causa no atribuïble a Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya”. Un misteri, doncs.

La Línia 8 també ha tingut problemes aquest matí. A les 8:51 un passatger ha escrit: “A plaça Espanya no estan arribant els trens. Exemple, posa 8:31 molí Nou i després ni apareix, saltant al següent. Arribarem tard a la feina, un desastre, igual que rodalies”. L’explicació de FGC ha estat: “Bon dia! El tren de la línia L8 amb destinació Molí Nou amb sortida a les 08:31 hores de Plaça Espanya, ha quedat suprimit a causa d’una avaria. Disculpa les molèsties. Gràcies”. Tot això en el fil d’un típic post de FGC: “Bon dia. Els trens circulen segons l’horari programat”.

Aquest desgavell als Ferrocarrils de la Generalitat coincideix amb la campanya del govern català, TV3, Catalunya Ràdio i els mitjans de comunicació independentistes per desprestigiar el servei de Rodalies Renfe i demanar-ne el traspàs a l’administració pública catalana. Precisament, aquest vespre està previst un acte de la Fundació Irla, vinculada a ERC, sota el títol “El caos de Renfe. Cap a la sobirania ferroviària”. Tindrà lloc a les 18:30 hores a l’Espai Línia, a Barcelona, i és previst que hi ha participen els diputats d’ERC José Rodríguez i Inés Granollers i els periodistes Roger Tugas (Naciódigital) i Mònica Peinado (SER Catalunya).

(Visited 157 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari