L’ACA envia requeriments a ajuntaments per excés de consum d’aigua o manca de dades

176 municipis superen la quantitat assignada i 209 no han aportat la informació del consum de l'agost

Aixeta oberta d'on raja aigua (Maria Aladern, ACN)
Aixeta oberta d'on raja aigua (Maria Aladern, ACN).

L’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) ha començat a enviar requeriments a desenes d’ajuntaments pel consum excessiu d’aigua o per manca de dades o aportació de dades errònies, després que la moratòria de les sancions s’acabés el passat 7 d’agost, recull l’ACN.

Segons la darrera actualització de dades publicada per l’ACA, 176 municipis de les conques internes superen els consums que tenen assignats i 209 municipis no han informat dels consums de l’agost, inclosos 38 de l’aqüífer Plioquaternari Tarragona i de l’aqüífer del Baix Ter, que fins ara no tenien obligació d’aportar dades.

Els tràmits administratius pels incompliments detectats respecte del consum de l’agost són el pas previ a l’obertura d’expedients sancionadors als municipis que encara superen les dotacions màximes permeses per a cada escenari del pla de sequera. No obstant això, els requeriments no acabaran en tot cas amb sanció.

A més, rebran requeriments sobre l’ús industrial de l’aigua una quarantena d’empreses que no han aplicat les mesures de restricció que preveu el pla de sequera per a aquest tipus d’ús.

Ter-Llobregat
D’altra banda, el director de l’ACA, Samuel Reyes, ha anunciat que la previsió és que bona part del sistema Ter-Llobregat, que afecta l’àrea metropolitana de Barcelona, pugui entrar en fase d’emergència per sequera durant la primera quinzena del mes de desembre i no a finals de novembre, com es preveia.

(Visited 54 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari