El debat de política general del Parlament se celebrarà del 26 al 29 de setembre

La sessió l'obrirà el president Aragonès i els grups parlamentaris li respondran l'endemà

Reunió de la Mesa del Parlament (ACN)

El Parlament de Catalunya celebrarà el debat de política general del 26 al 29 de setembre. Així ho ha acordat aquest dimarts la Junta de Portaveus, que ha decidit que la sessió l’obri el president de la Generalitat, Pere Aragonès, a les 10.00 hores de dimarts 26 i que els grups parlamentaris no li responguin fins al dia següent, dimecres 27, a les 09.00 hores.

Les formacions intervindran al ple de major a menor representació –excepte ERC, que serà l’última– i a partir d’aquí, Aragonès podrà replicar-les, la qual cosa obrirà nous torns de paraula. Les propostes de resolució que es portin al ple es debatran i votaran el dia 29.

El debat de política general s’ha convertit tradicionalment en el tret de sortida solemne del curs polític a Catalunya. Enguany coincidirà amb el debat d’investidura, a Madrid, del líder del PP, Alberto Núñez Feijóo, que opta a ser president del govern central.

A banda de fixar la durada i l’ordre del dia del debat de política general, la Junta de Portaveus d’aquest dimarts també ha decidit convocar per a la setmana següent un ple ordinari que tindrà lloc el 4 i 5 d’octubre. S’hi debatrà una iniciativa legislativa popular (ILP) per convertir el mercat dels ocells de la Rambla de Barcelona en patrimoni cultural i immaterial de Catalunya i també un projecte de llei del govern català sobre l’audiovisual. A més, l’executiu se sotmetrà a l’habitual sessió de control.

(Visited 22 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Feu un comentari