Calella de Palafrugell tanca una cala pel vessament de gasoil d’una barca que s’ha estavellat a les roques

L'accident s'ha produït aquest divendres a la nit a causa del temporal que ha afectat deu embarcacions del municipi

L'embarcació estavellada a la cala del Port de Malaespina (Ariadna Reche, ACN)
L'embarcació estavellada a la cala del Port de Malaespina (Ariadna Reche, ACN).

L’Ajuntament de Palafrugell (Baix Empordà) ha tancat aquest dissabte la cala del Port de Malespina a Calella per vessament de gasoil. L’accident s’ha produït durant la nit, després que una llanxa s’estavellés a les roques pel temporal i el dipòsit comencés a perdre combustible.

El sergent de la Policia Local i tècnic de Protecció Civil, Santi Rueda, ha explicat que els bombers no han pogut buidar el dipòsit “pel mal estat de la barca”, però s’hi ha col·locat una barrera de contenció que evita que vagi al mar. La barca tampoc podrà retirar-se fins dilluns, quan millorin les condicions meteorològiques. El temporal, que ha afectat vuit embarcacions més a Calella i una a Llafranc, “pot repetir-se” aquest dissabte a la nit.

Palafrugell ha hagut d’activar aquest dissabte al matí el Pla de Protecció Civil Municipal en Alerta per contaminació d’aigües marines, després que el temporal de la nit anterior arrossegués una desena de barques fins a la platja i una d’aquestes perdés el combustible a causa de l’impacte. “El dipòsit té capacitat per uns cent litres, però no sabem quants n’ha perdut”, ha explicat el sergent de la Policia Local i tècnic de Protecció Civil, Santi Rueda.

(Visited 76 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari