Llancen la campanya ‘Say yes’ per demanar als estats que votin a favor de l’oficialitat del català a Europa

La iniciativa inclou anuncis a publicacions com 'Politico' o el diari suec 'Dagens Nyheter'

Òscar Escuder, president de Plataforma per la Llengua (CCMA)
Òscar Escuder, president de Plataforma per la Llengua (CCMA).

Plataforma per la Llengua ha llançat la campanya ‘Say yes’ per demanar als estats que votin a favor de l’oficialitat del català a Europa. La campanya inclou un web que explica en anglès les raons per demanar aquest estadi. El proper 19 de setembre el Consell de la Unió Europea, la presidència rotatòria del qual recau aquest semestre en Espanya, es reuneix per debatre la qüestió.

L’entitat també ha anunciat la contractació de publicitat a diverses capçaleres paneuropees, com ‘Politico’, i en mitjans estatals, com el diari suec ‘Dagens Nyheter’, per donar a conèixer la petició. Els anuncis expliquen que la petició de l’oficialitat del català és “legal, inclusiva i justa” i que protegeix “patrimoni cultural comú de tots els europeus”.

Els responsables de Plataforma per la Llengua afirmen que l’entitat ha posicionat la publicitat de manera que arribi a tots els membres de les Representacions Permanents dels Països davant la UE, als legisladors europeus, al personal de les Direccions Generals de la Comissió i a altres diplomàtics i alts funcionaris de l’entorn de la UE.

Durant les darreres setmanes, l’entitat ha parlat amb representants dels diversos estats membres de la UE i es declara satisfeta pels resultats. “Se’ls ha demanat que prenguin una decisió i alguns fan preguntes abans de prendre-la. És normal. Un cop se’ls responen els dubtes hi ha d’haver una negociació, i això correspon fer-ho al Govern espanyol”, ha indicat el president de Plataforma per la Llengua, Òscar Escuder, que ha afegit que l’entitat seguirà fent contactes “diplomàtics” fins al dia 19.

(Visited 66 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Feu un comentari