Deporten la família kurda de l’Iran que va aterrar al Prat la setmana passada

L'Audiència Nacional va denegara aquest dijous el seu recurs demanant asil polític

Aeroport del Prat
Aeroport del Prat

La família kurda de l’Iran que va aterrar a l’aeroport del Prat la setmana passada i havia demanat asil polític ja ha estat deportada. Finalment, ha sortit aquest divendres en un vol cap a Qatar, des d’on havia arribat a Catalunya. L’Audiència Nacional va desestimar el seu recurs després que la seva petició d’asil fos denegada per no complir els requisits legals. En el recurs, l’Audiència va apreciar “llacunes i incoherències”, han explicat a l’ACN fonts policials, perquè inicialment va al·legar raons polítiques i després religioses.

En un primer moment el pare havia dit que era membre del Partit Democràtic del Kurdistan, il·legal a l’Iran. L’home va acompanyat de la seva dona, embarassada de dos mesos, i del seu fill de set anys . L’home va assegurar que ja havia estat condemnat a 15 anys sota llibertat condicional pel seu activisme polític, i que professa una fe evangèlica. A més va afegir que havia participat en una vintena de manifestacions del moviment Dona Vida Llibertat, que es va desencadenar amb l’assassinat de la jove Mahsa Gina Amini per no portar el vel posat d’acord amb el rigorisme de la República Islàmica.

Poc abans de la commemoració del primer aniversari de la mort de la noia després d’una pallissa en un centre de la policia de la moral, que es commemora aquest dissabte, la família va decidir fugir, el 5 de setembre. Les autoritats han incrementat els controls i l’home havia estat identificat.En arribar a l’aeroport de Barcelona l’activista va demanar asil, assistit per un advocat d’ofici, però la seva petició no va ser admesa a tràmit. La família va recórrer contra la decisió davant l’Audiència Nacional, que va confirmar el criteri de la denegació inicial.

(Visited 139 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari