Cinc milions de persones reben el missatge del simulacre de Protecció Civil

La prova ja s'ha anat fent per fases a la resta del territori

Missatge d'alerta de Protecció Civil a la pantalla d'un mòbil (ACN)

Cinc milions de persones reben aquest dijous als seus telèfons mòbils un missatge de Protecció Civil en el marc de la prova del sistema d’alerta que farà a les comarques de Barcelona. Es tracta del primer simulacre que es fa a l’àrea de Barcelona, el que té un major abast després de tots els que s’han fet a la resta del territori. Per fer un millor seguiment i valoració, l’enviament es farà per sectors geogràfics en diferents hores al llarg del matí. A les deu s’ha enviat el missatge al Vallès Oriental, Maresme, Sant Adrià, Badalona i Santa Coloma de Gramenet, a les onze ha sonat a Barcelona ciutat, a les dotze al Vallès Occidental i a la una del migdia al Baix Llobregat i a l’Hospitalet.

Tots els mòbils intel·ligents amb cobertura a la província de Barcelona rebran un missatge de prova per tal de testejar el sistema d’alertes al territori i familiaritzar la població. En el text apareixerà el següent missatge: ‘Prova d’alerta de Protecció Civil de la Generalitat de Catalunya. És un simulacre. No truquis al 112. En una emergència real rebries instruccions per protegir-te’. El missatge es mantindrà a la pantalla fins que es premi el botó ‘acceptar’ i anirà acompanyat d’un so fort i estrident, diferent de la resta de sons dels dispositius, i d’una vibració encara que estiguin en silenci.

L’executiu català considera aquesta eina una millora “substancial” en la comunicació entre la Generalitat i la població, perquè permet una difusió “massiva” d’informació en un espai molt curt de temps, i el govern català es planteja utilitzar aquest mètode només en casos d’emergència greu on Protecció civil determini que cal donar instruccions a la població com, per exemple, el confinament davant d’un accident químic o unes inundacions.

Amb la prova d’avui l’executiu completa la implantació de l’eina a telèfons mòbils intel·ligents de tot Catalunya. Fins ara, s’han dut a terme quatre proves: la primera, el 28 de febrer a Lleida, l’Alt Pirineu i l’Aran; la segona, el 12 d’abril a les vegueries de Tarragona, les Terres de l’Ebre i el Penedès; la tercera, el 27 d’abril a les vegueries de la Catalunya Central i Girona, i la quarta, el passat 13 de juny per repetir la prova a les vegueries de Tarragona, les Terres de l’Ebre i el Penedès.

 

(Visited 36 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Feu un comentari