ERC demana un “compromís signat amb calendari” per una amnistia si no s’aprova abans de la investidura

Jordà vol un equip conjunt amb Junts per negociar a Madrid les condicions d'investir Sánchez: "Seria fantàstic"

La número 2 d'ERC per Barcelona el 23-J, Teresa Jordà, intervé durant l'acte de final de campanya dels republicans

La diputada d’ERC al Congrés, Teresa Jordà, ha demanat un “compromís ferm, signat i amb un calendari” si no és possible aprovar una llei d’amnistia abans d’una eventual investidura del líder del PSOE, Pedro Sánchez. En una entrevista a RTVE, Jordà ha dit que “seria fantàstic” que hi hagués un equip negociador conjunt entre ERC i Junts per abordar la investidura, i ha remarcat que els dos partits “demanen exactament el mateix”. De cara a la segona fase de negociació, després de la investidura, Jordà ha obert la porta perquè l’expresident de la Generalitat, Carles Puigdemont, formi part de la taula de diàleg. “Ens entendrem. Hem de pujar un graó”, ha assegurat.

En referència a les declaracions de l’expresident del govern central, José María Aznar, Jordà ha qualificat de “bestiesa abismal” comparar “la voluntat de dipositar voluntats polítiques dins una urna” amb el terrorisme, i ha assenyalat que declaracions com aquestes fan que es “musculi” el moviment independentista. Així mateix, ha dit que està d’acord amb la portaveu del govern central, Isabel Rodríguez, que va acusar Aznar d’atiar comportaments “antidemocràtics i colpistes” per haver cridat a la revolta contra l’amnistia.

Preguntat sobre si l’expresident José Luis Rodríguez Zapatero seria un bon mediador, primer Jordà ha dit que si l’Estat el proposa “li hauríem de donar el vistiplau” i que no li sembla una mala idea. Després, ha afegit que Zapatero és “art i part” i, per tant, ha posat en dubte que tingui una “objectivitat prou madura”. “No sé si és el perfil adequat”, ha afegit.

Sobre el discurs de la presidenta de l’ANC, Dolors Feliu, en la manifestació de la Diada, la diputada d’ERC ha dit que no li van agradar les seves paraules perquè “no sumen”, i ha considerat que el discurs de l’entitat independentista s’ha radicalitzat.

(Visited 31 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari