El Govern i la Moncloa acorden doblar freqüències de Rodalies a Lleida, però res del traspàs

La reunió entre la ministra i la consellera tampoc ha servit per avançar en l'aplicació de la llei d'habitatge

La ministra Raquel Sánchez i la consellera Esterr Capella

La consellera de Territori, Ester Capella, i la ministra de Transports, Raquel Sánchez, s’han reunit aquest dimecres a la seu del Ministeri, a Madrid. Una trobada que s’ha allargat més del previst, durant unes quatre hores, on han parlat de diverses qüestions, però no del traspàs de Rodalies.

A la trobada, les dues dirigents han pactat doblar les freqüències de Rodalies a Lleida abans que acabi l’any. Serà a la línia R12 i es farà amb dos milions d’euros anuals que aportarà la Generalitat. Adif només hi posarà els vagons.

En paral·lel, el govern espanyol també s’ha compromès a millorar els tempos de resposta a les incidències ferroviàries i augmentar la comunicació als afectats. Per a Capella és imprescindible, tal com ha dit en roda de premsa des de la seu de la Generalitat a la capital espanyola. “Millorar el temps de resolució de les incidències, però també la manera com es comunica. Hem acordat treballar-hi conjuntament per tal de donar una resposta eficaç, eficient i ràpida quan n’hi ha una”, ha dit la consellera.

D’altra banda, Sánchez i Capella han pactat el compliment de la disposició addicional tercera, amb el pagament immediat de 200 milions d’euros.

Per contra, Capella ha explicat que no hi ha hagut avenços en l’aplicació de la llei d’habitatge, és a dir, per decidir quin índex de referència de preus s’ha d’aplicar. La Generalitat aposta pel criteri català, però el Ministeri vol que sigui el mateix a tot l’estat. Sí que han coincidit en la necessitat d’ampliar el parc públic d’habitatge. En concret, han explicat que haurien de ser uns 1.500 més.

La reunió ha sigut després que Capella la demanés per carta a finals d’agost, amb caràcter urgent, arran de les incidències registrades a Rodalies a l’estiu. A la missiva, la consellera xifrava en 26 les incidències en 60 dies.

(Visited 39 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari