El ple del Constitucional estudiarà el recurs de Puigdemont contra l’ordre de detenció a Espanya

La secció de vacances havia rebutjat l'empara a l'eurodoputat aquest agost

Tribunal Constitucional
Tribunal Constitucional

El ple del Tribunal Constitucional (TC) estudiarà el recurs d’empara que l’expresident de la Generalitat i eurodiputat de Junts, Carles Puigdemont, va presentar contra l’ordre de detenció dictada contra ell a Espanya.

El ple ha acordat aquest dimarts quedar-se amb la competència per estudiar-lo després que la secció de vacances del TC decidís aquest mes d’agost rebutjar el recurs de Puigdemont.

La secció de vacances va rebre crítiques dins del mateix TC i també de la Fiscalia, que va recórrer contra la decisió, ja que va considerar que no era urgent decidir sobre la qüestió i, en canvi, que aquesta havia de resoldre’s en un ple ordinari.

En la presa d’aquesta decisió s’ha abstingut el president del Constitucional, Cándido Conde-Pumpido, i el recurs de súplica de la Fiscalia contra la decisió de la secció de vacances es resoldrà en un altre ple, afegeix l’Agència Catalana de Notícies (ACN). La ponència d’aquest afer està a càrrec de l’exministre de Justícia Juan Carlos Campo.

(Visited 24 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Feu un comentari