El Constitucional rebutja el recurs del PSOE per revisar els vots nuls de Madrid del 23-J

Tomba definitivament la pretensió dels socialistes, que es queden amb 121 escons al Congrés

Tribunal Constitucional

El Tribunal Constitucional ha rebutjat per unanimitat la petició del PSOE de revisar el recompte dels vots nuls a Madrid en les eleccions generals del 23 de juliol. Això significa que el PSOE es queda sense l’escó número 11 per aquesta circumscripció. Per tant, amb 121 diputats al Congrés.

La sala segona ho ha abordat aquest dimarts en una reunió convocada a les 9 hores. Sobre la taula, la sala tenia la posició contrària de la Fiscalia i de la magistrada Laura Díez, ponent de la sentència, que consideraven que no era procedent revisar el recompte fet a Madrid.

D’aquesta manera, el Constitucional manté el mateix criteri que ja havien defensat la Junta Electoral i el Tribunal Suprem, i tomba definitivament la pretensió dels socialistes, que volien la revisió de 30.000 vots nuls.

El Suprem va considerar en el seu moment que no es donen els requisits exigits en la doctrina ni s’havien aportat dades que verifiquin la rellevància del recompte en el resultat final. “La mera diferència numèrica en els resultats que s’addueix en aquest cas (1.200 vots) no és base suficient per a la revisió”, va sentenciar.

(Visited 17 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari