TV3 pagarà aquesta temporada 5,3 milions d’euros a Minoria Absoluta per ‘Està passant’ i ‘Polònia’

La productora de Toni Soler cobrarà 130.000 euros més que l’anterior curs pels dos programes i la CCMA n’hi ha encarregat un altre, ‘Love Cost’, del qual no s’ha informat del cost

Toni Soler, presentant el programa 'Està passant', i capçalera d'entrada de 'Polònia'

La Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) va signar dos contractes, el 25 de juliol, amb la productora Minoria Absoluta perquè continuï fent els programes Està passant i Polònia la temporada 2023-2024. Els dos contractes representen un cost per l’erari públic de 5.299.610 euros. Aquesta quantitat és 127.599 euros superior a la que la CCMA es va comprometre a pagar a la productora que dirigeix Toni Soler per la realització dels dos programes el curs anterior. El contracte amb Està passant és de 1.789.445,57 euros i el de Polònia, de 3.510.164,73 euros. La temporada passada aquest cost va ser de 1.783.019,06 i 3.388.991,39 euros, respectivament.

En realitat, els programes costen molts més diners ja que la CCMA es fa càrrec de les despeses corresponents al lloguer de grues especials i la il·luminació dels platós. En total, el cost definitiu d’Està passant s’acosta als dos milions d’euros. La CCMA també es fa càrrec d’algunes despeses extres, com per exemple l’excés de consum elèctric, però Minoria Absoluta li paga 60.000 euros per temporada per utilitzar per enregistrar aquest programa el plató que TV3 té a l’Hospitalet de Llobregat.

Aquest nou curs, a més, la productora de Toni Soler ha rebut un tercer encàrrec de TV3. Es tracta del programa Love cost. TV3 no va anunciar la inclusió d’aquest programa a la seva graella en la presentació que va fer de la seva nova temporada però Minoria Absoluta ha difós a la xarxa X una convocatòria per fer càstings per participar-hi. “Et vols enamorar i guanyar un viatge romàntic? T’estem buscant!”, es llegeix en el post que va pujar Minoria Absoluta a X el passat 4 de setembre. L’endemà, el servei de premsa de la CCMA comunicava l’existència d’aquest programa, del qual no se n’ha ofert informació del seu cost. Sí que s’ha explicat que a cada capítol hi participaran cinc concursants: una persona soltera i quatre pretendentes. “Amor, engany i diners seran els tres ingredients d’aquest format”, explica la CCMA en la seva nota.

No se sap qui presentarà Love cost. S’ha especulat que ho podria fer el propi Toni Soler, que ha manifestat en diverses ocasions que està cansat de presentar Està passant, que ha entrat ja en la seva setena temporada. Tot apunta, però, que pel tipus de format caldrà un perfil de presentador més jove.

La temporada 2022-2023, Minoria Absoluta va ingressar 5.315.580 euros procedents de TV3. La temporada 2023-2024 n’ingressarà uns quants centenars de milers més.

(Visited 2.527 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Feu un comentari