Barcelona Oberta descarta demanar desfer l’eix verd de Consell de Cent i confia en el diàleg amb Collboni

L'entitat afirma que el precedent de la sentència és "important" com perquè hi hagi consensos a partir d'ara

Gabriel Jené, president de Barcelona Oberta

Barcelona Oberta descarta demanar que s’executi la sentència que ordena desfer les actuacions de l’eix verd del carrer Consell de Cent de Barcelona i confia en una nova etapa de diàleg amb el consistori encapçalat per l’alcalde Jaume Collboni.

En roda de premsa, el president de l’entitat, Gabriel Jené, ha admès que la sentència que els dona la raó és “dura” i ha volgut enviar un missatge de “tranquil·litat”. “No és voluntat nostra tornar al Consell de Cent anterior”, ha afirmat Jené, que ha assenyalat que revertir la transformació del carrer podria ser un procés “traumàtic”.

Amb tot, Jené ha afegit que el precedent judicial és “important” com perquè a partir d’ara hi hagi consensos quan es posin sobre la taula altres transformacions urbanes.

Aquest dijous, el jutjat contenciós-administratiu número 5 de Barcelona ha revocat l’aprovació de l’anomenat eix verd de Consell de Cent en considerar que per tirar-lo endavant s’havia d’aprovar una modificació urbanística del Pla General Metropolità (PGM) i no només una llicència d’obres ordinàries.

D’aquesta manera, la justícia dona la raó a Barcelona Oberta, la Unió d’Eixos Comercials i Turístics de la capital catalana, i condemna el consistori “a retornar les actuacions en l’estat que es trobaven amb anterioritat a la seva aprovació”.

(Visited 60 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Feu un comentari