Catalunya destina 800.000 euros públics en un any a espectacles taurins

La xifra en el conjunt d'Espanya és d'almenys 42 milions d'euros, segons un informe d'Anima Naturalis

Correbous a Vidreres

Catalunya va gastar 801.271,24 euros públics en espectacles taurins durant l’any 2019, segons un informe sobre el finançament públic d’aquests espectacles a Espanya publicat per les entitats animalistes Anima Naturalis i CAS International.

La majoria dels municipis catalans amb aquests espectacles es concentren a la província de Tarragona, i s’ubiquen a tocar de l’Aragó i la Comunitat Valenciana, especifica el mateix treball, que reflecteix que Catalunya va sumar 450 correbous organitzats en 28 municipis el 2019.

Tortosa, amb 70.000 euros, Sant Carles de la Ràpita, amb 68.000 euros, i Deltebre, amb 62.000 euros, són els municipis catalans amb una despesa més elevada. Pel que fa a la despesa per habitant, sobresurt el cas d’Alfara de Carles (Baix Ebre), que va destinar 39.000 euros a onze d’aquests esdeveniments.

L’informe, titulat Festes cruels i elaborat durant tres anys amb dades dels ajuntaments, estima en almenys 42 milions d’euros els fons públics destinats a aquests espectacles en el conjunt d’Espanya, per bé que els responsables d’Anima Naturalis i CAS International consideren gairebé impossible determinar la xifra total de diners públics que s’hi destinen per la dificultat d’obtenir les dades. Pel que fa als municipis que n’organitzen, l’estudi els xifra en un mínim de 1.820.

(Visited 55 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Feu un comentari