L’Ajuntament de la Vansa i Fórnols ofereix llogar pisos per 290 euros al mes per atraure habitants

Els requisits per accedir a un és estar inscrit al registre de sol·licitants d’habitatge de protecció oficial, no tenir cap en propietat i garantir que es tractarà del lloc de residència habitual

La Vansa i Fórnols (l'Alt Urgell)
La Vansa i Fórnols (l'Alt Urgell).

290 euros al mes per llogar habitatges nous destinats a acollir noves famílies. Aquesta és la iniciativa de l’Ajuntament de la Vansa i Fórnols, una localitat de la comarca de l’Alt Urgell amb 170 habitants, per atraure nous habitants, lluitar contra la despoblació i tornar la vida al municipi.

Els pisos estan disponibles al poble de Cornellana, en un edifici anomenat Hortal, a deu minuts de la Vansa i Fórnols. Cada un dels nous habitatges (sense mobles) té dues habitacions, cuina oberta al menjador, lavabo, traster i una plaça de pàrquing.

La regidora de Cultura, Habitatge i Repoblament de la Vansa i Fórnols ha explicat a RAC1 que estan estudiant com posar-hi calefacció amb un sistema sostenible, però que els pisos tenen estufa de llenya i moltes comoditats.

Els requisits per accedir a un d’aquests habitatges és estar inscrit al registre de sol·licitants d’habitatge de protecció oficial, no tenir un habitatge en propietat i garantir que es tractarà de l’habitatge habitual i que, per tant, s’utilitzarà per viure-hi durant tot l’any. L’Ajuntament prioritzarà els candidats que tinguin fills per tal de revitalitzar l’escola més pròxima, la de Tuixent, a cinc quilòmetres.

(Visited 194 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari