Els comuns acusen Collboni de plegar-se al “lobby sionista”

Recorden que la suspensió comptava amb el suport de "milers de ciutadans" i "l'aval de premis Nobel"

Barcelona en Comú ha acusat l’alcalde de la capital catalana, el socialista Jaume Collboni, de plegar-se al “lobby sionista” en la represa de relacions amb Tel-Aviv, anunciada avui pel govern municipal després que l’equip anterior, liderat per Ada Colau, decidís suspendre l’agermanament.

En un fil a la xarxa social X, l’antiga Twitter, el regidor dels comuns Marc Serra ha lamentat que Collboni hagi decidit “abraçar-se” a Israel “just quan l’Estat passa per la seva pitjor crisi democràtica”. Alhora ha recordat que la suspensió es va fer “a proposta de milers de ciutadans, l’aval de quatre premis Nobel i mig centenar d’intel·lectuals” i que “segueix les tesis de les Nacions Unides sobre el conflicte”.

Al fil, Serra subratlla que Israel està governat actualment per “la ultradreta”, encara una reforma judicial “que es carrega la separació de poders” i viu “un augment de la violència contra la població palestina”.

I sobre el viatge també anunciat avui de l’alcalde de Barcelona a Palestina, Serra opina: “Tant de bo no s’hagués precipitat i ho hagués fet abans”. Així, afirma, s’hauria adonat, al seu parer que “amb la situació d’apartheid actual és impossible que ciutats palestines com Gaza vulguin agermanar-se amb qui els ataca”.

(Visited 67 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari