Sánchez insta el PP a renovar el CGPJ abans que acabi l’any

La reunió entre els líders del PSOE i el PP és la primera de la ronda de contactes del candidat a la investidura

    Pedro Sánchez amb Alberto Núñez Feijóo, al Senat

    El president del govern central en funcions, Pedro Sánchez, i el líder del PP, Alberto Núñez Feijóo, s’han reunit aquest dimecres al Congrés en el marc de la ronda de contactes amb les formacions polítiques que el candidat popular pretén fer de cara a la investidura, els dies 26 i 27 de setembre. La trobada ha anat precedida de retrets entre les dues formacions i, amb tota seguretat, no servirà per aplanar el camí de Feijóo cap a la presidència. Els populars disposen de 172 vots gràcies al suport de Vox, UPN i Coalició Canària, però no tenen possibilitat d’assolir la majoria absoluta amb cap altra formació.

    En la trobada, Sánchez ha proposat a Feijóo un acord perquè, sigui qui sigui la persona elegida com a pròxim president espanyol, PP i PSOE es comprometin a renovar el Consell General del Poder Judicial (CGPJ) abans del 31 de desembre. Així ho han apuntat fonts socialistes, que recorden que cal que les dues grans formacions espanyoles preservin els “consensos bàsics” i que el PP porta 1.727 dies “incomplint la Constitució” amb el seu bloqueig a la renovació del CGPJ.

    És la tercera trobada entre Sánchez i Feijóo en poc més d’un any. L’última va tenir lloc el 9 d’octubre de 2022 a la Moncloa. Aquesta és, de moment, l’única reunió presencial del líder popular de cara a la investidura. Feijóo va demanar dilluns per WhatsApp a Sánchez que celebressin una trobada que els socialistes han acceptat per l’encàrrec del rei Felip VI al líder del PP, però que consideren que forma part d’una estratègia de teatralització del candidat del PP.

    (Visited 39 times, 1 visits today)

    avui destaquem

    Feu un comentari