El PSOE duu al TC la petició perquè es recomptin els 30.000 vots nuls de Madrid

Els socialistes recorren contra la decisió del Suprem de denegar la revisió dels vots

El secretari general del PSOE i president del govern central en funcions, Pedro Sánchez

El PSOE ha presentat un recurs d’empara electoral davant el Tribunal Constitucional (TC) perquè es recomptin els 30.302 vots nuls que es van registrar a Madrid a les eleccions del 23-J. Els socialistes recorren contra la decisió del Tribunal Suprem i de la Junta Electoral Central (JEC) de no permetre aquesta revisió dels vots nuls malgrat que podrien decantar a favor del PSOE un escó que va obtenir el PP per només 1.323 paperetes.

Segons el PSOE, el Suprem i la JEC van aplicar un criteri restrictiu en el recompte de vot en aquest cas, però no en altres precedents, i van crear una “diferència de tracte” que vulnera el dret a la participació política que recull l’article 23 de la Constitució.

El recurs del PSOE, de 25 pàgines, prova de desmuntar els arguments del Suprem per denegar el recompte de vot. Recorda que la jurisprudència estableix que la llei electoral sempre s’ha d’interpretar en favor de conèixer la “voluntat dels electors”, i que no es poden prioritzar les raons de “rellevància” que utilitzaven els magistrats per justificar la decisió.

(Visited 50 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari