Per què ha criticat Josep Lluís Alay la futbolista Alexia Putellas?

Alexia Putellas

Perquè ha escrit en castellà un missatge a la xarxa X de suport a Jenni Hermoso. Hermoso està en el centre del debat enorme que s’ha obert pel petó als llavis que li va fer el president de la Federació Espanyola de Futbol, Luis Rubiales, en la cerimònia d’entrega de medalles i de la Copa del Món a la selecció femenina. En aquesta selecció van jugar Jenni Hermoso i Alexia Putellas, que també van coincidir al Barça. Ara, Hermoso, que és madrilenya, juga en un equip mexicà.

Alexia Putellas va escriure el dia 25 aquest missatge: “Esto es inaceptable. Se acabó. Contigo compañera @JenniHermoso”. Poc després, Josep Lluís Alay, cap de l’Oficina de l’ex-president de la Generalitat Carles Puigdemont, replicava amb un altre missatge: “Ho podries dir en català si us plau?”. La rèplica d’Alay ha tingut uns 500 comentaris. Hi ha hagut divisió d’opinions però el rebuig a l’exigència d’Alay és majoritari. Molts usuaris de X reconeixen a Putellas el dret d’adreçar-se a la seva companya en l’idioma que vulgui i titllen de ridícula l’actitud de l’home de confiança de Puigdemont. N’hi ha que li recorda que si vol llegir un missatge en català només ha de pitjar l’enllaç que fa la traducció.

Moltes crítiques a Alay li vénen de persones independentistes que consideren que a la llengua catalana se la defensa millor d’altres maneres que em posts com el seu. Montse Escarré, que es presenta dient que “El nostre objectiu no és frenar la dreta espanyola, el nostre objectiu és fer la República Catalana”, li diu: “Segons el meu fill per imposicions com aquesta la gent jove es rebota més i encara parla menys el català. No cal ser tan radicals perquè al final obtens l’efecte contrari (jo ho sóc bastant i potser hem d’afluixar)”.

(Visited 1.132 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari