La Fiscalia de l’Audiència Nacional investiga les denúncies contra Rubiales

El ministeri públic s'ofereix a Hermoso per informar-la dels seus drets com a víctima per si vol formalitzar una denúncia

  El ja expresident de la RFEF, Luis Rubiales

  La Fiscalia de l’Audiència Nacional ha obert diligències davant les denúncies rebudes contra el ja expresident de la Reial Federació Espanyola de Futbol (RFEF), Luis Rubiales, pel petó a la boca a la jugadora de la Selecció Jennifer Hermoso durant el Mundial de Futbol Femení. En un decret, el ministeri públic constata que és precís determinar “la transcendència jurídica” de les manifestacions d’Hermoso en què assegura que el petó no va ser consentit. Per això, i davant les denúncies rebudes, la Fiscalia ha comunicat que ha obert diligències d’investigació preprocessals per investigar els fets que “podrien ser constitutius d’un delicte d’agressió sexual”.

  D’altra banda, acorda dirigir-se a Hermoso per oferir-li informar-la dels seus drets com a víctima d’un possible delicte d’agressió sexual per si decideix formalitzar una denúncia. Concretament, se li donarà la possibilitat que, en un termini de 15 dies, es posi en contacte amb la Fiscalia.

  La fiscal que subscriu el decret destaca que, tenint en compte les declaracions de la jugadora, l’acte no va ser consentit i per això veu precís investigar els fets. Amb tot, es tracta d’una fase preprocessal i, per tant, encara no s’ha iniciat el procés judicial. En el document també es recorda que segons el Codi Penal per procedir pels delictes d’agressió, assetjament o abusos sexuals cal una denúncia de la persona agreujada, del seu representant legal o bé una querella de la Fiscalia.

  Les diligències s’obren després que, divendres passat, la Fiscalia General de l’Estat remetés a l’Audiència Nacional quatre denúncies contra Rubiales pel petó forçat a Hermoso. Les denúncies són de ciutadans, de particulars i d’una associació contra la corrupció.

  (Visited 52 times, 1 visits today)

  avui destaquem

  Feu un comentari