Feijóo trucarà a Sánchez per demanar-li una reunió

El PSOE reclama al PP que es disculpi abans de la reunió amb el líder socialista per "jugar al transfuguisme"

    Debat entre Sánchez i Feijóo a Atresmedia

    El líder del PP i candidat a la investidura, Alberto Núñez Feijóo, trucarà en les pròximes hores al president del govern central en funcions i secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, per provar de concretar una reunió. Segons el vicesecretari de Cultura del PP, Borja Sémper, es tracta d’una trobada en clau de “normalitat institucional” un cop Feijóo ha estat designat com a candidat pel rei Felip VI. Feijóo manté la pretensió de reunir-se amb Junts i ERC a la ronda de contactes amb les formacions parlamentàries, i hi inclou ara una ronda amb tots els presidents autonòmics de l’Estat.

    “Creiem que ha arribat el moment de contactar amb el candidat de la segona formació en resultats a les eleccions generals, i Feijóo vol saber la disponibilitat de Sánchez per avançar en les reformes i l’estabilitat“, ha explicat Sémper en roda de premsa a la seu del PP. El popular ha insistit que el seu partit i el PSOE tenen una “responsabilitat” de buscar “una estabilitat i governabilitat del país” per defensar “els interessos comuns dels ciutadans”. Per això, segons Sémper, la trobada entre Sánchez i Feijóo hauria de servir per aplanar “un camí nou a la política espanyola”.

    D’altra banda, Feijóo també vol obrir una ronda de converses amb els presidents autonòmics per conèixer “la seva posició, necessitats i requisits”, a més de la “ronda de converses institucionals amb tots els grups representats al Congrés tret de Bildu”.

    El PSOE reclama disculpes al PP

    La portaveu del PSOE i ministra d’Educació en funcions, Pilar Alegría, ha reclamat aquest dilluns al líder del PP que abans de trucar a Sánchez per celebrar una reunió es “disculpi” pels “insults” al PSOE i “rectifiqui” les seves “crides al transfuguisme” dels diputats socialistes. “No sé què es pensa que és el PSOE, però aquesta és una organització seriosa que es mereix respecte”, ha manifestat Alegría, que ha recordat que els populars “dia sí i dia també diuen que el PSOE no és un partit d’Estat” i “insulten els milions de votants socialistes”. “Ells juguen al transfuguisme, nosaltres no”, ha conclòs.

    (Visited 29 times, 1 visits today)

    avui destaquem

    Feu un comentari