Qui s’apunta els mèrits de la millor biblioteca del món?

Biblioteca Gabriel García Márquez

La biblioteca Gabriel García Márquez, ubicada al barri de Sant Martí de Barcelona, ha estat declarada aquest dilluns com a Millor Biblioteca Pública del món, una distinció que lliura la Federació Internacional d’Associacions i Institucions Bibliotecàries (IFLA). La notícia, positiva es miri com es miri, ha despertat però una infantil baralla sobre la paternitat de la criatura. Els primers a reivindicar-la han estat En Comú Podem, que en una piulada es preguntaven: “Saps de qui és la culpa que Barcelona tingui la millor biblioteca pública del món?”, i responien: “De la Colau”, al·legant que la biblioteca es va inaugurar el maig de l’any passat.

La líder de Sumar i vicepresidenta en funcions del govern espanyol, Yolanda Díaz, s’afegia a la reivindicació des de la mateixa xarxa social: “La millor biblioteca del món és a Barcelona: la Gabriel García Márquez. Orgull de país. Gràcies, Ada Colau”. I així uns quants actors més de l’entorn colauista.

La postconvergència, però, ràpidament s’ha mobilitzat per reclamar l’autoria de la llorejada biblioteca. Entre els que així ho han fet trobem qui va ser cap de premsa de l’expresident Artur Mas, i estret col·laborador de Carles Puigdemont, Joan Maria Piqué. El periodista, responen a Díaz, escrivia: “Millor si felicites Xavier Trias, que és sota el mandat del qual es va desenvolupar aquest projecte”, i afegeix: “El mateix Trias a qui vau impedir que fos alcalde de Barcelona malgrat ser el guanyador, votant sense manies amb el PP. Sempre esteu a prop de les clavegueres”. Piqué al·lega per reclamar els mèrits de la biblioteca, que Trias va anunciar el projecte l’any 2015, abans de concloure el seu mandat com a alcalde de Barcelona.

(Visited 488 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari