El govern central activa el mecanisme per forçar la sortida de Rubiales

El Ministeri de Cultura i Esport elevarà al Tribunal d'Arbitratge Esportiu les denúncies contra el president de la RFEF

    Pedro Sánchez

    El govern central  iniciarà “immediatament” actuacions per forçar la marxa del Luis Rubiales com a president de la Reial Federació Espanyola de Futbol (RFEF). El Ministeri de Cultura i Esport considera que el discurs de Rubiales davant l’Assemblea de la Federació “és absolutament incompatible amb la representació que ostenta a l’esport espanyol i amb els valors d’una societat avançada com l’espanyola” i, per tant, “avui mateix, amb caràcter immediat, el secretari d’Estat per a l’esport, en qualitat de president del Consell Superior de l’Esport, elevarà al Tribunal Administratiu de l’Esport les denuncies remeses al Consell“. El president del Consell Superior de l’Esport, Víctor Francos, oferirà una roda de premsa a les 17 h a Tarragona.

    També la vicepresidenta tercera del govern central, Teresa Ribera, ha afirmat que l’executiu “activarà tot el que estigui a la seva mà” perquè Rubiales no segueixi al capdavant del futbol espanyol. Segons Ribera, aquesta actuació que ha d’acabar “culminant amb la sortida de Rubiales” depèn de la valoració del Consell Superior de l’Esport. “Cal ser respectuós amb els procediments, però no hi ha dubte de la contundència amb què el govern s’expressa rebutjant comportaments que no volem ni per a nosaltres ni per a les nostres filles“, ha dit.

    “Jo per descomptat no vull que els caps de les meves filles considerin normal fer el que ha fet aquest senyor davant de tothom, a la televisió, i que segurament feia des de feia temps, perquè hi ha fotos que posen de manifest que li sembla normal considerar les dones com a objectes que es poden petonejar o grapejar quan celebra el que sigui”, ha afegit Ribera.

    Per la seva banda, la ministra d’Hisenda, María Jesús Montero, també ha advertit a la xarxa X que “qualsevol atac a la igualtat trobarà una resposta ferma per part del govern feminista”.

    (Visited 73 times, 1 visits today)

    avui destaquem

    Feu un comentari