Com vol fer mal a Aitana Bonmatí el sector més intransigent de l’independentisme?

Esbombant ara que el seu pare va ser detingut el juliol del 1992 a les portes dels Jocs Olímpics i que va denunciar tortures de la Guàrdia Civil. El perfil de X Help Catalonia, creat el setembre del 2017 per “denunciar la guerra silenciosa d’Espanya contra Catalunya” va difondre poc abans que comencés la final del Mundial de Futbol femení un article publicat pel digital Vilaweb en el qual Vicent Conca explicava que el juliol del 1992 va ser torturat per la Guàrdia Civil. Segons Conca, la detenció va tenir lloc a la seu a Barcelona del Moviment per la Defensa de la Terra, grup del qual en formava part. La detenció es va produir en el marc de la que es va conèixer com ‘Operació Garzón’, pel nom del jutge que va activar les actuacions de les forces de seguretat per evitar atacs i atemptats durant els Jocs Olímpics de Barcelona. Finalment va ser absolt.

Help Catalonia va acompanyar l’enllaç a l’article d’un text en anglès que deia: “Vicent Conca, pare d’una de les jugadores de la selecció espanyola, va ser segrestat i torturat per les forces colonials espanyoles el 1992. No ho oblidem”. La jugadora a la qual s’al·ludia era Aitana Bonmatí, premiada com a la millor del Campionat. El seu nom complet és Aitana Bonmatí Conca. Vicent Conca va declarar fa uns mesos, en una entrevista a RAC1, que a casa seva sempre s’han defensat les idees d’esquerres i marxistes, com ara la solidaritat i la justícia social. “En el tema nacional, a casa som indepes”, va assegurar.

Entre els que van reenviar aquest post hi ha Josep Lluís Alay, cap de l’Oficina de l’ex-president de la Generalitat, Carles Puigdemont. Molts usuaris la han titllat de traïdora a la memòria del seu pare. Un va deixar caure que si s’havia posat el nom del pare com a segon cognom potser tenia a veure amb que no s’hi avenia. D’altres van assegurar que era un acord dels seus pares per posar primer el cognom de la mare.

La picabaralla entre defensors i crítics de la futbolista ha estat intensa a la xarxa X. Encara continua.

(Visited 994 times, 1 visits today)

avui destaquem

1 comentari a “Com vol fer mal a Aitana Bonmatí el sector més intransigent de l’independentisme?”

  1. Ahhhh…..Garzón…..un dels vostres oi?? un del PSOE .N’estareu molt cofoïs de tenir entre les vostres files a gentota com aquesta , o com el ribotaire Alfonso Guerra o com el senyor X….si home aquell dels GAL que enterrava les seves víctimes en cal viva. Si , n’heu d’estar molt cofoïs.

    Respon

Feu un comentari