Nogueras defensa que l’amnistia inclogui el cas Borràs

La portaveu de Junts al Congrés dels Diputats avisa que la negociació de la Mesa "va absolutament deslligada de la investidura"

La portaveu de Junts al Congrés, Míriam Nogueras, en una entrevista per l'ACN (Marta Vidal, ACN)
La portaveu de Junts al Congrés, Míriam Nogueras, en una entrevista per l'ACN (Marta Vidal, ACN).

Abans del 23-J, Junts va fixar unes condicions per a una eventual investidura i ara les manté. En una entrevista amb l’Agència Catalana de Notícies, Míriam Nogueras sosté que és el PSOE qui “necessita els vots” i qui “s’ha de moure” per a la celebració d’un referèndum. Però la portaveu de JxCat al Congrés, com ERC, també proposa una llei d’amnistia que doni cobertura a “tota la ‘lawfare'”, en la qual inclou la condemna a Laura Borràs per la Institució de les Lletres Catalanes, perquè la presidenta del partit “és víctima de la ‘lawfare”.

En l’últim minut, amb la constitució del Congrés ja en marxa, Junts va fer públic aquest dijous l’acord amb el PSOE: sol·licitud d’oficialitat del català, el basc i el gallec a la Unió Europea, ús d’aquestes llengües al Congrés i comissions d’investigació sobre Pegasus i els atemptats del 17-A. Els seus 7 vots van servir per elegir Francina Armengol com a presidenta i decantar la Mesa cap a la majoria progressista. Però Míriam Nogueras avisa que “aquesta negociació va absolutament deslligada de la investidura” i que el seu partit “no fia”, que “es paga per avançat”.

Ara, en la següent pantalla de negociació -la investidura-, des de JxCat mantenen “òbviament” el referèndum i la llei d’amnistia com a condicions, perquè és “el que han dit sempre”. En aquest sentit, Nogueras afirma que “tothom ha de tenir molt clar que això no és perquè el PSOE de Pedro Sánchez pugui continuar fent el que ha fet fins ara”. “O el PSOE té clar que ha de fer el que mai ha fet fins ara o no hi haurà investidura”, avisa.

(Visited 237 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari