Els Bombers de Barcelona intensifiquen els controls davant l’onada de calor

El cos fa una crida a "no abaixar la guàrdia" i seguir els consells de seguretat per evitar incendis

Dos membres del cos de Bombers de Barcelona amb una de les cartografies que utilitzen per identificar focus d'incendi (ACN)

Els Bombers de Barcelona han intensificat el control dels hidrants i dels accessos davant l’onada de calor prevista per aquesta setmana. Així ho ha explicat el cap de divulgació del cos de Bombers, Gerard Prades, que també ha alertat que es preveuen condicions d’humitat, vent i temperatura “desfavorables” i que, en cas d’incendi, suposarien “un risc elevat”. Per això, Prades ha fet una crida a “no abaixar la guàrdia” i seguir els consells de seguretat. “Cal tenir molta cura en visitar la muntanya, no executar cap activitat ni amb flames ni amb pirotècnia, i tampoc deixar brossa ni vidres”, ha asseverat. “La nostra activitat no pot suposar cap mena de risc”, ha insistit.

Prades també ha destacat que durant la campanya forestal, els tres grans parcs de muntanya de referència – el de Collserola, el de la Vall d’Hebron i el de Sant Andreu- estan “disponibles en tot moment” i que en aquests es garanteix el desplegament complet de tres tancs en una primera sortida i de sis tancs en una segona. El cos ha apuntat que no s’han trobat amb cap gran incendi significatiu a Barcelona aquest estiu, però que pot succeir “en qualsevol moment”.

D’altra banda, Prades ha detallat que compten amb una cartografia “adaptada a les necessitats” i que la revisen a primera hora del matí tenint en compte les condicions climàtiques que s’esperen pel dia. “Repassem els possibles focus d’incendi i l’evolució probable que hi hauria segons el vent”, ha explicat.

(Visited 22 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Feu un comentari