El PNB retreu a Sánchez que impulsi les llengües cooficials a Europa i no ho faci a l’Estat

Aitor Esteban critica que el president en funcions va dedicar només 2 milions d'euros a l'eusquera

Aitor Esteban
Aitor Esteban

El portaveu del PNB al Congrés, Aitor Esteban, ha criticat que el president del govern espanyol en funcions, Pedro Sánchez, vulgui fomentar les llengües cooficials a Europa i que no ho faci a l’Estat.

El líder del PSOE s’ha compromès aquest dimecres a “desplegar” l’ús de les llengües cooficials a les institucions europees durant la presidència espanyola de la UE. “Ho tenia més fàcil per ser creïble en temes lingüístics i ha demostrat el contrari”, ha retret, en una piulada des del seu compte de Twitter.

Esteban s’ha referit al Projecte estatal de recuperació ‘Nova economia de la llengua’ (PERTE) del Ministeri d’Afers Econòmics i Transformació Digital, on de 1.100 milions d’euros, l’eusquera va rebre 2 milions d’euros.

“Fora sí i dins no? Sembla que els bascos a l’estat som menys europeus”, ha lamentat Esteban. En una reunió amb els diputats i senadors del PSOE, Sánchez s’ha compromès aquest dimecres a “desplegar” l’ús del català a les institucions europees durant la presidència espanyola de la UE. Es llegeix com un gest als nacionalistes i independentistes a menys de 24 hores de la constitució del Congrés, on els socialistes encara no tenen garantits els vots per a presidir la Mesa, on han presentat com a candidata l’expresidenta balear Francina Armengol.

(Visited 38 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari