Alliberen quatre dones explotades sexualment a Blanes

La Policia Nacional deté cinc sospitosos d'integrar l'organització criminal que captava joves en situació vulnerable

Operatiu de la Policia Nacional contra la banda de proxenetes de Blanes (ACN)

La Policia Nacional ha desarticulat una organització criminal dedicada a l’explotació sexual de dones en pisos de cites ubicats a Blanes (Girona). Entre els arrestats hi ha els suposats líders de la xarxa, que han ingressat a presó. Les víctimes de l’organització eren dones joves, principalment d’origen colombià, en situació de vulnerabilitat, i els proxenetes les captaven i les enganyaven amb promeses d’una vida millor. Un cop al país, les obligaven a exercir la prostitució. La banda sotmetia les víctimes a vigilància a través de càmeres de seguretat connectades als mòbils dels capitostos. L’operació policial s’ha saldat amb cinc detinguts i ha permès alliberar quatre víctimes.

La investigació va començar el maig de l’any passat, quan els agents van recollir indicis de l’existència d’una banda a Blanes que es dedicava presumptament a captar joves en situació de necessitat econòmica. L’exmarit d’una de les líders de la banda era qui s’encarregava de fer les captacions al país llatinoamericà. Facilitava el seu viatge al país, i subministrava a les víctimes la documentació i els diners necessaris per fingir un viatge turístic i evitar aixecar sospites durant el trajecte.

Un cop a Espanya, traslladaven les víctimes als pisos de cites, on les obligaven a exercir la prostitució fins a saldar el deute contret amb l’organització, i publicaven anuncis a webs de contactes sexuals per captar clients. Els pisos els gestionaven dones, conegudes com a “mamis”, que s’encarregaven del seu funcionament, així com la rebuda dels clients, la comptabilitat i el control dels serveis sexuals fets per cada víctima. Els líders de la banda també tenien càmeres instal·lades i les controlaven a través dels seus mòbils. Segons informa la Policia Nacional, així podien tenir un “control absolut” dels moviments de les dones.

Segons la investigació, l’entramat criminal també obtenia ingressos importants subministrant cocaïna a clients, i blanquejaven els beneficis utilitzant un bar i una botiga d’alimentació. Durant els cinc escorcolls fets arran de l’operatiu policial, han intervingut 3.000 euros en efectiu, 21 dosis de cocaïna, tres rellotges de luxe, dispositius informàtics i documentació rellevant per a la investigació.

(Visited 52 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari