Mor el periodista Pedro Vega als 72 anys

Va marxar a l'exili per qüestions polítiques i ha tingut una àmplia trajectòria al món de la comunicació

El periodista Pedro Vega (Crónica Global)
El periodista Pedro Vega (Crónica Global)

El periodista Pedro Vega ha mort aquest dimarts als 72 anys. Nascut a Santander el 1951, Vega va tenir una trajectòria significativa al camp de la comunicació. Tot i que va estudiar magisteri, es va unir al Partit Comunista d’Espanya (PCE) durant la seva estada a la universitat, en una època en què el partit enfrontava la persecució del règim franquista.

El 1973, als 22 anys, va ser jutjat per les seves activitats polítiques i es va exiliar a París, on va començar el seu camí en el món del periodisme a través de Ràdio Espanya Independent. El 1976, després de tres anys fora, va tornar a Espanya, va treballar com a reporter a Cantàbria per a Diario 16 i, posteriorment, es va convertir en el cap d’informació nacional de Mundo Obrero. Al llarg de la seva carrera, també va col·laborar amb diverses revistes i a TVE.

Vega també es va endinsar a l’escriptura política amb dos llibres al llarg de la seva vida. El 1982, va publicar Los herejes del PCE i, el 2017, va llançar Crónica del antifranquismo. (1939-1975). Todos los que lucharon por volver la democracia a España. A més de la seva trajectòria al periodisme i l’escriptura, Vega també va estar involucrat en la política. Va ser cap de premsa del grup parlamentari de Minoria Catalana al Congrés i durant l’operació Reformista liderada per Miquel Roca.

Fins fa uns mesos era el director de relacions amb els mitjans al Grup Agbar, i escrivia setmanalment a Crónica Global.

(Visited 110 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari