Quin article del diari ‘Ara’ ha molestat alguns membres de Junts?

Francesc de Dalmases, al Parlament

El diari Ara duia en la seva portada d’aquest dissabte un article on diversos empresaris consultats pel mitjà aposten perquè Junts aprofiti la negociació de la investidura de Pedro Sánchez com a una “oportunitat d’or” per obtenir beneficis econòmics per a Catalunya i instaurar un model similar al basc. De les set persones que el diari va entrevistar, només una defensa obertament que Junts ha de perseguir els seus interessos polítics en l’àmbit de l’autodeterminació, mentre que la resta considera que el partit hauria de fer com el PNB i centrar-se en avenços en infraestructures i finançament.

El cap de l’oficina de l’expresident de la Generalitat Carles Puigdemont, Josep Lluís Alay, ha sigut un dels primers a criticar el diari per l’article i l’ha acusat de seguir una línia editorial “espanyolista”, comparant-lo amb La Vanguardia. “La portada de La Vanguardia en la seva lògica espanyola de sempre. No canviaran mai”, ha publicat Alay amb ironia a Twitter. “Aquest cop en lloc de pluja de milions ens caurà pluja daurada”, ha afegit.

El diputat de Junts al Parlament Francesc de Dalmases ha compartit el comentari d’Alay sobre el diari, i ha considerat l’article esmentat una mostra de “la incommensurable espanyolització rendida de certa catalanor“. “De tant defensar l’autonomia ja juga a tercera regional (i baixant, com de lectors)”, ha criticat De Dalmases.

Per la seva banda, el també diputat de Junts i expresident de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell, s’ha fet ressò d’una publicació del columnista d’El Nacional Agustí Colomines en la qual titlla l’article de l’Ara de “reportatge matusser, que fa més pinta de ser fals que no pas una altra cosa”, i critica que la premsa no ha d’esdevenir “un grup de pressió més”. Canadell s’ha mostrat “totalment d’acord” amb el parer de Colomines, i ha indicat que “ja fa temps que gran part de la premsa catalana vol influir més que informar, sobretot quan es tracta de l’independentisme”.

(Visited 393 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari