Quants dards ha llançat De Dalmases contra ERC des que ha començat l’agost?

Francesc de Dalmases, a la sessió de control parlamentari de la CCMA del passat mes de juny

El diputat Francesc de Dalmases és un dels principals ariets de Junts en l’estira-i-arronsa amb ERC davant la possibilitat d’acordar una posició conjunta a Madrid sobre el preu de la investidura de Pedro Sánchez. En aquest context, i només comptant el que manifesta a Twitter, el diputat ha dirigit un grapat de línies de retret a ERC des que es va estrenar aquest mes d’agost.

El primer d’aquests dards, emmarcat en una crítica al Telenotícies de TV3, al qual ha acusat de desinformar indicant que “només oferien imatges generals” de la concentració de suport a l’activista Dani Gallardo, ha estat el retret, en clara referència a ERC, que allà “no hi eren aquells que fa temps que van vendre l’ànima a Espanya i quan surten al carrer els xiulen”.

En un missatge posterior, el mateix dia 1, De Dalmases ha afegit sobre el líder d’ERC, Oriol Junqueras, que “només parla des de tribunes amagades, perquè no surt al carrer per por que el xiulin… que sabem que els seus cants de sirena unitària són falsos i fruit del pànic de constatar que el seu temps ha passat. Que ha enganyat i ho sap tothom”.

El mateix dia, ha respost a la crida a forçar un referèndum per part president de la Generalitat, Pere Aragonès, escrivint que “el vam fer l’1 d’octubre del 17 i el vam guanyar. Rendidament desmemoriats…”, un comentari rematat amb les etiquetes #DiadelaMarmota i #AmpliantlEsquerda.

A més, s’ha fet ressò de la crítica de Josep Lluís Alay, cap de l’oficina de Carles Puigdemont, contra la reunió de la consellera d’Acció Exterior, Meritxell Serret, amb el cònsol general de la Xina a Barcelona, Zhu Jingyang. De Dalmases ha posat en contrast, irònicament, que Serret somrigués “amb la democràcia plena xinesa” després d’haver “boicotejat la delegació a Israel amb raons pretesament democràtiques”. “Són incoherents, són sectaris, però, sobretot, són uns incompetents”, els ha etzibat.

Finalment, ja el dia 2, el diputat de Junts al Parlament ha dit sobre Josep Pagès, exdiputat juntista al Congrés, que havia estat “aguantant la prepotència, el menyspreu i les males formes de pinxo de barri del noi de Zara“, en referència, aparentment, a Gabriel Rufián, que anys enrere va dir que era compatible comprar en aquesta botiga de roba amb ser crític amb la política econòmica del grup empresarial que n’és propietari, Inditex, i del seu amo, Amancio Ortega. “Primer que rectifiquin, que entenguin el clatellot electoral”, ha afegit De Dalmases .

(Visited 293 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari