El racisme, la xenofòbia i la LGTBIFòbia tornen a ser els principals motius de discriminació a Barcelona

El darrer informe de l'Observatori de les Discriminacions reflecteix 631 casos el 2022, un 20% més que el 2021

La tinenta d'alcaldia Maria Eugènia Gay i la directora del servei de Drets Socials, Anabel Rodríguez, presentant les dades de l'Observatori de les Discriminacions

El racisme, la xenofòbia i la LGTBIFòbia van tornar a ser els principals motius de discriminació a Barcelona el 2022, segons el darrer informe de l’Observatori de les Discriminacions, que xifra en 631 els casos totals registrats, un 20% més que el 2021.

Un any més, el racisme i la xenofòbia constitueixen la categoria de discriminació més nombrosa a la capital catalana, amb 185 situacions, seguida de la LGTBIfòbia, amb 129.

Aquest estudi també sosté que les discriminacions per motiu de salut es van triplicar respecte al 2021, sobretot en situacions relacionades amb salut mental i VIH. De fet, 120 casos es relacionen amb la salut, 90 amb la llengua, 82 amb l’aporofòbia, 68 amb discapacitats, 51 amb el gènere, 19 amb la religió, 17 amb la ideologia i 6 amb l’edat.

L’Observatori de les Discriminacions també alerta que el 31% de la població de Barcelona afirma haver patit algun tipus de discriminació, però que només un 5,6% ho denuncia.

“Són xifres que demostren que els ciutadans normalitzen fets molt greus”, ha lamentat la tinenta d’alcalde de Drets Socials, Maria Eugènia Gay.

(Visited 39 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari