El Govern en funcions diu que la reforma del sistema de finançament autonòmic és “una urgència”

La ministra d'Hisenda remarca que en aquest debat s'hi ha d'implicar el PP en la nova legislatura

El president del Govern d'Espanya, Pedro Sánchez, i les vicepresidentes Nadia Calviño, Yolanda Díaz i Teresa Ribera a la reunió del primer Consell de Ministres posterior a les eleccions del 23-J (Fernando Calvo, Moncloa)
El president del Govern d'Espanya, Pedro Sánchez, i les vicepresidentes Nadia Calviño, Yolanda Díaz i Teresa Ribera a la reunió del primer Consell de Ministres posterior a les eleccions del 23-J (Fernando Calvo, Moncloa).

La ministra d’Hisenda en funcions, María Jesús Montero, ha afirmat que la reforma del finançament autonòmic és “una urgència” que cal abordar “al llarg de la legislatura”. En una entrevista aquest dimarts al matí a TVE, Montero ha apuntat que “l’impuls” a aquesta reforma pot formar part de la negociació de la investidura.

La titular d’Hisenda en funcions també ha remarcat que és un debat que cal tenir “durant la legislatura” i en el qual també s’hi ha d’implicar el PP. “Haurà de ser un acord amb tots, també amb el PP”, ha afirmat.

Montero ha recordat que és una qüestió recollida en el programa electoral del PSOE i ha lamentat que en l’anterior legislatura es van fer “diversos intents per arribar a un acord”, però “no hi va haver el clima necessari” per tancar-lo. “Haurem de continuar treballant-ho”, ha explicat.

La ministra Montero ha remarcat que en aquest debat “no només es parla dels recursos” sinó també de “la situació d’endeutament de les comunitats autònomes, de l’esforç fiscal amb el retorn de les regles fiscals o de la distribució dels marges de dèficit”. “Obligatòriament, ho abordarem al llarg de la legislatura”, ha reiterat.

(Visited 52 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari