Desarticulat un grup de 101 persones per estafar més d’1 MEUR amb SMS fraudulents

La Guàrdia Civil aconsegueix recuperar 383.000 dels euros robats

Agents de la Guàrdia Civil de Cantàbria

La Guàrdia Civil ha detingut 101 persones a Madrid i Barcelona per estafar 1.100.000 euros enviant missatges de text fraudulents, amb què es feien passar per personal d’entitats bancàries i contactaven amb les víctimes de forma massiva, difon l’ACN.

En els missatges, avisaven sobre càrrecs il·legals, accessos il·lícits als comptes i altres operacions relacionades amb la banca en línia per aconseguir accés a les claus de client i, així, poder retirar importants quantitats de diners.

Durant totes les operacions, les víctimes eren enganyades i pensaven que estaven corregint o reparant errors de seguretat detectats pel mateix banc. Per això tendien a facilitar ràpidament totes les dades que els demanaven.

L’operació que ha desmantellat aquest grup, denominada Paketokas, l’ha liderat l’equip de la Guàrdia Civil de Cantàbria i s’ha desenvolupat durant el 2023 a Bèlgica, Estònia, França, Itàlia, Lituània i Malta, on els detinguts tenien comptes bancaris amb els diners obtinguts il·lícitament.

Els investigadors han pogut recuperar 383.000 euros dels diners robats. Els detinguts estan investigats pels delictes d’estafa, pertinença a organització criminal i blanqueig de capitals.

(Visited 23 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari