Puigdemont: “Qui cregui que amb xantatge polític obtindrà algun benefici tàctic, es pot estalviar l’esforç”

L'expresident de la Generalitat de Catalunya recorda que el PSOE i el PP van "preferir" repetir eleccions "en circumstàncies similars"

L'expresident de la Generalitat Carles Puigdemont intervé durant l'acte de final de campanya de Junts (Marta Vidal, ACN)
L'expresident de la Generalitat Carles Puigdemont intervé durant l'acte de final de campanya de Junts (Marta Vidal, ACN).

L’expresident Carles Puigdemont ha demanat aquest dissabte “extremar la prudència” després que el recompte del vot exterior hagi restat un diputat al PSOE a favor del PP i hagi situat el ‘sí’ de Junts com l’única opció perquè Pedro Sánchez sigui investit. “Qui cregui que exercint pressió o practicant directament el xantatge polític obtindrà algun benefici tàctic, es pot estalviar l’esforç”, ha dit el dirigent independentista en un missatge a Twitter.

D’altra banda, l’eurodiputat ha avisat que no ha passat prou temps per saber quina estratègia aplicaran finalment el PSOE i el PP, “el que ha perdut guanyant, i el que ha guanyat perdent”, i ha recordat que en “en circumstàncies similars” els grans partits van “preferir” repetir eleccions.

Pel que fa a la situació que encara Junts és gairebé imprescindible per evitar una eventual repetició electoral, Puigdemont ha avisat que “tenir la clau” és “circumstancial”. “Un dia la tens i l’endemà no, i no ho podem perdre mai de vista. Això no ens pot fer caure ni en les presses davant la por de perdre-la, ni en la sobreactuació davant d’un poder que és inevitablement efímer”, ha alertat en un text en el qual també denuncia les amenaces i difamacions que ha patit d’ençà que està a Bèlgica.

Segons Puigdemont, l’escenari actual dibuixa tres possibilitats. Per un costat, que Junts s’avingui a pactar amb Sánchez i voti ‘sí’ a la seva investidura i de l’altre que el PSOE faciliti la investidura del popular Alberto Núñez-Feijóo “o la del candidat que els populars proposin”. Finalment, indica l’expresident, hi ha l’opció d’anar a una repetició electoral, escenari que no descarta pels precedents que, a parer seu, hi ha.

(Visited 103 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari