Artur Mas: “L’independentisme hauria de pactar amb bascos i gallecs per negociar amb Sánchez”

L'expresident adverteix al PSOE que "picarà sobre ferro fred" si espera que Puigdemont accepti una "solució personal"

La candidata de Junts, Míriam Nogueras, i l'expresident Artur Mas en un esmorzar informatiu a Barcelona
La candidata de Junts, Míriam Nogueras, i l'expresident Artur Mas en un esmorzar informatiu a Barcelona

L’expresident de la Generalitat de Catalunya Artur Mas considera que “l’independentisme hauria de pactar amb bascos i gallecs per negociar amb Sánchez”. Així ho ha explicat en una entrevista a El Món, on ha defensat que la “fórmula ideal” seria que l’independentisme català pactés un “marc comú” amb bascos i gallecs per negociar amb el socialista Pedro Sánchez i Sumar, en unes converses amb “plurinacionalitat i plurilingüisme”. “Seria una imatge de gran potència”, ha afegit. L’exlíder de CDC considera que Junts hauria d’esperar que el candidat del PSOE pactés amb els seus socis i, després, parlés amb la formació de Laura Borràs i Jordi Turull.

Alhora, Mas ha advertit als socialistes que “picaran sobre ferro fred” si esperen que Carles Puigdemont accepti alguna “solució personal”.”Junts posarà les seves condicions. De moment parlen d’amnistia i referèndum, però no té l’obligació de ser el primer de seure a la taula”, ha afegit Mas a l’entrevista. L’expresident català ha insistit que Junts hauria d’esperar que Sánchez mogués fitxa amb els seus socis de l’anterior legislatura, abans de negociar directament amb el PSOE.

Sobre Puigdemont, Mas ha assenyalat que “no busca solucions personals”. Ha dit que “és un tema derivat, però no només amb relació a l’exili”, i ha remarcat que a Catalunya hi ha molta gent “represaliada” amb processos vigents. “Tot i que és obvi que en algun moment Sánchez ha de pensar que no pot demanar el suport d’algú i que alhora aquest algú sigui un proscrit”, ha conclòs.

 

(Visited 72 times, 1 visits today)

avui destaquem

1 comentari a “Artur Mas: “L’independentisme hauria de pactar amb bascos i gallecs per negociar amb Sánchez””

Feu un comentari