L’AIReF preveu que l’Ajuntament de Barcelona tanqui el 2023 amb el doble del dèficit previst

L'organisme destaca que la despesa a la Diputació de Barcelona ha pujat un 20%

Plenari de l'Ajuntament de Barcelona el dia de la investidura de Jaume Collboni

L’Autoritat Independent de Responsabilitat Fiscal (AIReF) ha previst que l’Ajuntament de Barcelona acabi l’any 2023 amb un dèficit que gairebé duplicarà el que es va calcular el passat mes de març, segons l’Informe complementari d’avaluació individual de les corporacions locals, publicat aquest dimarts i recollit per l’ACN.

Sobre el consistori barceloní, l’AIReF destaca que “des de 2020 a 2022, anys d’absència d’objectius fiscals, porta efectuant tancaments amb un dèficit mitjà de 80 milions d’euros anuals”. L’organisme preveu que aquest comportament es repliqui enguany “si bé duplicant el nivell de dèficit mitjà”, sense tenir en compte l’efecte de la compensació de la liquidació. El canvi detectat a la capital catalana és el més gran en comparació amb l’estimació del març.

L’AIReF, a més, ha alertat d’un increment del 9% de la despesa als grans ajuntaments d’Espanya el 2023, any d’eleccions municipals, i també ha detectat que una de les institucions amb un augment més pronunciat és la Diputació de Barcelona, amb un creixement del 20%.

No obstant això, després de rebre les compensacions per la liquidació negativa del 2020, l’organisme no preveu que aquesta institució supramunicipal acabi amb dèficit.

(Visited 49 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari