El Parlament dota els grups amb 850.000 euros extres per a assessors

El PSC, ERC, Junts i Cs voten a favor, ECP i PP s'abstenen, i la CUP i Vox voten en contra de la mesura

Reunió de la Mesa del Parlament

La Mesa ampliada del Parlament de Catalunya ha acordat aquest dimarts augmentar en 850.000 euros anuals els recursos perquè els grups parlamentaris contractin assessors. D’aquesta manera, cada grup decidirà si vol destinar-los a tenir més assessors o a millorar el sou dels que ja tenen.

Fonts de la Mesa citades per l’ACN asseguren que així es tracta d’adequar el sistema al que tenen al Congrés dels Diputats i que enguany no s’ha de fer una modificació del pressupost del Parlament perquè hi ha suficients fons.

PSC, ERC, Junts i Cs han votat a favor de la mesura, mentre que En Comú Podem i el PP s’hi han abstingut, i Vox i la CUP hi han votat en contra.

Fins ara, la cambra catalana gastava 2,9 milions d’euros anuals en assessors i, comptant l’efecte de les modificacions, està previst que el 2024 el pressupost s’enfili fins als 3,7 milions.

Enguany, però, com que el canvi s’aplicarà a partir del setembre, es calcula que l’import s’incrementarà en uns 240.000 euros.

La Mesa, d’altra banda, ha decidit crear al gener un grup de treball sobre el sou i les dietes dels diputats perquè hi pugui haver un acord de cara a la pròxima legislatura.

(Visited 69 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari