Quatre detinguts a Girona en un operatiu internacional contra una xarxa de tràfic d’immigrants

L'organització captava les víctimes a Cuba i els cobrava 9.000 euros per portar-les fins a Espanya

Un dels escorcolls que els agents de la Policia Nacional han fet en el marc de l'operatiu internacional (ACN - Policia)

Quatre persones han estat detingudes a Girona en un operatiu internacional que ha desmantellat una xarxa que traficava amb immigrants. L’organització, amb tentacles a Sèrbia i a Grècia, captava les víctimes a Cuba a través d’una xarxa de missatgeria i els cobrava fins a 9.000 euros per portar-los fins a Espanya.

Els migrants volaven fins a Sèrbia, on se’ls introduïa al país aprofitant que allà no se’ls demana visat, i, a partir d’aquí, arribaven a Espanya via Grècia amb documentació falsa. A algunes víctimes, però, els feien fer el viatge per carretera sortint de Sèrbia fins a Bòsnia-Hercegovina. D’allà entraven a Europa a través de Croàcia, passant per Eslovènia i Itàlia fins arribar a Espanya.

En aquests casos, la banda criminal s’aliava amb d’altres organitzacions que els facilitaven l’accés als diversos països. En ocasions els immigrants vivien situacions de perill, ja que a vegades els feien caminar fins a 13 hores seguides, de nit i en condicions adverses. A més, cal tenir en compte que hi havia menors i que les màfies entregaven dones a d’altres organitzacions criminals perquè les explotessin sexualment.

Un cop els havien captat a través de l’aplicació de missatgeria, els cobraven els 9.000 euros pel viatge i 300 més per la documentació. Si la víctima retornava el DNI se li cobrava 170 euros i d’aquesta manera la xarxa podia reutilitzar-lo.

A l’operatiu, a més de la Policia Nacional, també hi han pres part les policies de Sèrbia i Grècia, amb el suport de la Interpol i l’Europol. En total, s’han fet 62 detencions (de les quals 37 eren membres de la trama) i 14 entrades i escorcolls (de les quals, una a Girona).

(Visited 56 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari