La Fiscalia demana a Llarena que emeti una ordre de detenció internacional contra Puigdemont

La petició es produeix arran de la sentència del TGUE que va retirar la immunitat de l'expresident català i l'exconseller Toni Comín

Pablo Llarena
Pablo Llarena

La Fiscalia del Tribunal Suprem ha demanat aquest dilluns al magistrat instructor de la causa del procés a l’alt tribunal, Pablo Llarena, que emeti de nou ordres internacionals i europees de detenció i entrega contra l’expresident de la Generalitat Carles Puigdemont i l’exconseller Toni Comín, ambdós eurodiputats de Junts.

La petició del ministeri públic es produeix després de la sentència del Tribunal General de la Unió Europea (TGUE) que els va retirar la immunitat com a europarlamentaris.

La Fiscalia argumenta que, tot i que la sentència pot objecte de recurs al Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TJUE), el recurs “no té efecte suspensiu”.

“Tenint en compte la situació personal d’ambdós, fugits de la justícia i en rebel·lia, resulta procedent emetre novament ordres de detenció internacionals i europees respecte a ambdós processats”, sosté la Fiscalia, segons difon l’Agència Catalana de Notícies (ACN).

(Visited 71 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari