Més 324: un festival més independentista que mai les nits de juliol a TV3

Xavier Graset extrema el seu sectarisme i convida 33 tertulians independentistes front a 20 que no ho són, amb Betona Comín per duplicat i Toni Comín d’entrevistat

Xavier Graset presenta el programa d'anàlisi del debat de candidats a Catalunya, amb participació de 4 independentistes i 2 no independentistes

Xavier Graset ha rubricat un mes de juliol més independentista que mai al seu programa Més 324 de TV3. Porta anys fent un programa on la majoria dels tertulians son independentistes i la selecció d’entrevistats també es decanta descaradament a favor de persones partidàries de la independència de Catalunya. Aquest mes de juliol, amb les eleccions generals d’aquest diumenge dia 23, ha aprofundit el seu sectarisme. A les tertúlies del Més 324 celebrades entre els dies 3 i 19 de juliol hi ha hagut 53 intervencions, de les quals 33 van ser fetes per independentistes, 9 per no independentistes i 11 per persones que no s’han definit en torn a aquesta qüestió. És a dir que per cada convidat que es manifesta no independentista Graset n’ha portat pràcticament 4 d’independentistes.

Alguns dels tertulians independentistes han repetit en aquests tretze programes. És el cas de José Antich, director d’El Nacional, Jordi Cabré, Marina Llansana, Eduard Voltas, Joan Maria Clavaguera, David Minoves, Odei EtxearteMagda Gregori o Betona Comín, exaltada dirigent del Consell de la República de Carles Puigdemont. N’hi ha hagut que han estat convidats en tres ocasions. Són Esther Vivas, Núria Orriols i Eva Comas-Arnal. Totes les tertúlies han tingut majoria de participants independentistes front a no independentistes. El més habitual és que la proporció sigui de tres independentistes front a un solitari tertulià que o és no independentista o no s’ha definit sobre aquesta qüestió. L’única tertúlia en què hi va haver tants independentistes com no independentistes va ser la del 17 de juliol on els convidats van ser Joan Maria Clavaguera i Eduard Voltas pel bàndol partidari de la independència i Albert Gimeno i Astrid Barrio, pel bàndol contrari a la separació de Catalunya d’Espanya.

Fins i tot en el programa que es va fer després del debat a TV3 entre els caps de llista de les candidatures catalanes per Barcelona en aquestes eleccions la proporció va ser de dos a un. El va conduir Xavier Graset i va convidar quatre independentistes –José Antich, Esther Vivas, David Minoves i Eva Comas-Arnal- i dos no independentistes –Josep Burgaya i Iva Anguera de Sojo.

Més independentistes han tret el cap al Més 324 aquest mes de juliol. No hi ha faltat l’ex-conseller de Salut fugit a Bèlgica, Toni Comín, un dels habituals al programa. Graset el va entrevistar el dia 5. No va coincidir amb la seva germana Betona, que hi va anar l’endemà. Per l’estudi del programa hi va passar, el mateix dia que Betona Comín, Jordi Graupera, assessor de la eurodiputada de Junts i ex-consellera d’Educació, també fugida a Bèlgica, Clara Ponsatí, amb l’excusa que ha fet el pròleg d’un llibre de Michael Walzer. Un altre independentista, Antoni Gelonch, hi va participar el dia 4 en la doble condició de tertulià i entrevistat per haver rebut la creu de Sant Jordi.

Marc Solsona, secretari general del PDeCAT i Josep Costa (Junts), ex-vicepresident del Parlament, van passar pel Més 324 els dies 3 i 6, respectivament.  Òmnium Cultural també ha tingut dret a uns quants minuts al programa en plena campanya electoral. El dia 12, el secretari general d’aquesta plataforma independentista a la Catalunya Nord, Guillem Nivet, va ser entrevistat juntament amb Pep Antoni Roig, el director creatiu de Frame, la productora audiovisual d’El Nacional. Va ser amb motiu de l’emissió del documental fet per aquesta productora al programa 30 minuts, de TV3, el diumenge anterior a les eleccions. 30 minuts és dirigit per Carles Solà, coordinador de Cultura, Lleure i Joventut de la Plataforma per la Llengua.

Amb excuses diverses, Graset ha justificat les entrevistes a d’altres independentistes. A Àlvar Valls, que va felicitar Sílvia Orriols pel seu èxit a Ripoll, perquè ha escrit juntament amb la seva companya, Roser Carol, el llibre “Verdaguer, dia a dia”. Al periodista del diari ARA i la revista El Temps Pere Antoni Pons pel seu llibre “Contra el món” i al mecenes Eliseu Climent, president d’honor d’Acció Cultural del País Valencià, per parlar de la realitat valenciana després del canvi de govern a la Generalitat.

Per rematar la feina, quatre dies abans de les eleccions van passar pel Més 324 la directora de l’Institut de les Lletres Catalanes, Izaskun Ibarretxe, i la responsable del Pla Nacional de Llibre i la Lectura d’aquesta organisme que depèn del govern de la Generalitat, Montse Ayats.

El 30 de juny, el Consell de Govern de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals va presentar el Pla de Cobertura per les eleccions. Aquest Pla assenyala que “durant la campanya electoral la informació es desenvoluparà bàsicament en els informatius diaris, debats i entrevistes” i que “mantindrem una proporcionalitat ponderada, entenent que suposa una manera molt més flexible i respectuosa amb el dret a la informació”. Xavier Graset té una curiosa visió del que és la “proporcionalitat ponderada”.

(Visited 403 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Feu un comentari