La Generalitat formarà més de 1.700 professionals per prevenir la violència masclista en entorns d’oci

Com a novetat, es realitzaran diverses sessions especials dirigides a personal i organitzadors de grans esdeveniments

Punt Lila al centre comercial La Maquinista de Barcelona

Foto: Centre Jove d'Atenció a les Sexualitats (Cjas)

El Departament d’Igualtat i Feminismes intensifica la prevenció de les violències masclistes en l’oci i els espais públics davant l’increment d’activitats multitudinàries com concerts i festes majors durant l’estiu. Per segon any consecutiu, impulsa formacions adreçades a les plantilles dels ens locals i les entitats que gestionen els Punts Liles per millorar la prevenció de les violències sexuals en l’oci i l’espai públic. En conjunt, es formarà a més de 1.700 persones i s’arribarà a 150 municipis d’arreu de Catalunya.

L’objectiu d’aquestes formacions és que el personal d’espais i esdeveniments amb volums de públic importants tinguin les eines per detectar les violències masclistes que es puguin produir, fer una primera atenció adequada i activar els circuits, recursos i serveis necessaris per fer front a la situació. Les formacions posen el focus especialment en les violències sexuals que són les més invisibilitzades.

Els continguts d’aquesta segona edició es divideixen en tres blocs temàtics: el primer bloc ofereix una aproximació a les violències masclistes en els espais d’oci i espai públic i les possibles estratègies de prevenció i d’actuació; el segon, se centra, específicament, en l’assessorament per a la creació i millora del funcionament dels Punts Liles; i en el tercer bloc es treballen casos pràctics perquè tot el personal implicat sigui capaç d’atendre els casos de la millor manera possible i activar els circuits i serveis corresponents. A més, aquest any també es realitzaran diverses sessions especials dirigides a personal i organitzadors de grans esdeveniments i espais que concentren grans volums de públic com centres comercials, festes populars o festivals.

El subdirector de Sensibilització i Prevenció d’Igualtat i Feminismes, Rubén Sánchez Ruiz, ha indicat que “la prevenció és clau en la lluita contra les violències masclistes i cal que tothom s’hi sumi perquè sigui efectiva”. En aquest sentit, ha dit que s’ha fet un pas més en el desplegament de la prevenció comunitària i ha recordat que “la millor política contra les violències masclistes és la que evita que es produeixin, i aquesta prevenció s’ha de fer al carrer, a cada barri, a cada poble i a cada ciutat, on transcorre la vida de les dones, les adolescents i les nenes”.

(Visited 35 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari