El delegat del Govern a Catalunya demana que es disculpin els qui han posat en dubte el vot per correu

Carlos Prieto defensa que és un "èxit rotund" i garanteix que qui l'ha demanat el podrà exercir

El delegat del Govern a Catalunya, Carlos Prieto, ha defensat que el procés del vot per correu ha estat un “èxit rotund” tot i la gran afluència de sol·licituds. “Han volgut posar en dubte el procés electoral i la mateixa democràcia. Crec que algunes persones haurien de demanar disculpes pel dany irreparable que han fet al bon nom de Correus i als seus treballadors. Esperem que aquesta línia vermella no es torni a traspassar mai més”, ha dit en roda de premsa. Així mateix, ha garantit que totes les persones que han sol·licitat el vot per correu el podran exercir.

Prieto ha destacat que, a Catalunya, gairebé el 90% de les 276.349 persones que han sol·licitat el vot per correu ja l’han exercit. El termini per poder dipositar aquest sistema de vot acaba aquest dijous, però Correus ha demanat a la Junta Electoral Central (JEC) que s’ampliï el fins divendres a les 14 hores. Una ampliació pensada, sobretot, per “facilitar la gestió” de les reexpedicions de les documentacions electorals a les persones que han canviat la direcció d’entrega que havien indicat en la seva petició inicial.

Segons ha recordat el delegat del govern espanyol, les persones que no eren a casa en els dos intents que ha fet Correus per entregar-los en mà la documentació electoral tenen a la bústia un avís per poder-la recollir a l’oficina de Correus. I, en cas que hagin marxat de vacances a una altra localitat, es pot demanar el que s’anomena reexpedició perquè t’enviïn la documentació a la nova adreça postal. Prieto ha valorat “l’extraordinària” feina dels treballadors de Correus perquè el conjunt de la ciutadania pugui exercir el dret a vot. “S’ha qüestionat els treballadors de Correus i també als seus caps. La majoria diria que són funcionaris amb 25, 30 o 35 anys d’experiència i sempre han exercit la seva feina amb rigor i pulcritud”, ha afegit.

(Visited 34 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari